TrueCombat: Elite Polska

Społeczność TrueCombat: Close Quarters Battle, TrueCombat: Elite i Q3 True Combat

DziałyDziały

• Serwis
    • Strona główna
    • Newsy
    • Użytkownicy
    • Ankiety
    • Przeglądarka serwerów
    • TrueCombat.pl
    • Ekipa
    • Reklama
    • Regulamin
    • Mapa
    • Kontakt
  • Close Quarters Battle
    • O grze
    • Uzbrojenie
    • Perki
    • Download
    • Historia
    • Media
  • TrueCombat: Elite
    • O grze
    • Instalacja
    • Tryby gry
    • Uzbrojenie
    • HUD i interfejs
    • Download
    • Mapy
    • FAQ: Pytania i problemy
    • Historia
    • Archiwum
  • Q3 True Combat
    • O grze
    • Historia
    • Media
    • Download
  • Forum dyskusyjne
    • Fora
    • Tematy
    • Wyszukiwarka
    • Statystyki

ZablokujOdblokuj

Logowanie
  • Nie mam jeszcze konta
  • Nie pamiętam mojego hasła
  • Graczy online: CQB(0) | TCE(0)
  • ↑ Do góry

Jesteś tutajJesteś tutaj

TrueCombat.pl » Forum dyskusyjne

Dzisiaj jest Sobota, 11-go lutego 2012 roku, 20:01:16

• Fora
  • Tematy
  • Widoki
    • Mój board
    • Czytane tematy
  • Obserwowane
  • Wyszukiwarka
  • Statystyki
  • Regulamin
  • Forum dyskusyjne
  • Ogólnie o grze
  • nowy stuff dla ak47 ?

• RSS
  • ATOM
  • icon

Sobota, 29-go maja 2010 roku, 14:35:12

kaladann

maxiking

#10072 nowy stuff dla ak47 ?

• info
Cos mnie podkusilo i wszedlem dzis 1 raz na tryb CTF na serwie -> CTF for all people.

I powiem tyle że tryb CTF jest całkiem zaskakująco przyjemny. Co więcej na serwie jest kilka map które urozmaicają rozrywke. Proponuje by szefostwo ak47 zainteresowalo sie tymi mapkami.

np:

- przerobiony northport (charakterystyczne ze po lewej stronie sa duże dzwigi w porcie) bodajze obj_northport_048
- przerobiony railhouse na dzienny tryb
- kilka dobrych i jedna dla mnie genialna mapka ktorą już gdzieś kiedyś widziałem.

Niestety nazw nie podam ponieważ wiara na tym serwie jest głuchoniema chyba. Stad trudno mi takze znaleźc ich adres www i rotację map. Wiadomo mapy sa dla CTFa jednak z powodzeniem i mozna by z nich skorzystać na samym BC.

Ogólnie na tych mapach gra się naprawdę dobrze (przemyslane) i chyba tryby są łączone bo jedna mapę gralismy na bomb. Przynajmniej ja slyszałem ze cos wybucha itd.

Wiec następna propozycja to taka by zrobić na ak47 zamiast BC tryb CTF . Jest to w ch#j wciągające. I nie wiem skąd popularność BC skoro CTF w TCE to całkiem udane połączenie jednego i drugiego.

Niestety stałym bywalcem nie będe tam z powodu wysoki pinga (360) i sporych lagów co czyni rozgrywkę bezsensowną czego b. żałuję bo tak dobrze dawno sie już nie bawiłem , ale może ak47.....

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (10r Maj 29, 14:36) przez kaladann

Sobota, 29-go maja 2010 roku, 18:53:32

ten

• info
Te mapy, które wymieniłeś są właśnie z wersji 0.48, podobno. Podobno, tak gdzieś słyszałem, a sam ich nie znałem, bo w tce zacząłem pykać jak już była 0.49. Ogólnie tryb CTF mi też się podoba. Nie trzeba czekać do następnej rundy, co jako graczowi bodycontowemu to odpowiada i jest jakieś zadanie do wykonania. Niestety CTF w Europie nie jest popularne (jeśli tak można powiedzieć o tych kilkunastu/dziesięciu graczach tce). Szkoda, bo ja nie potrafię grać niestety z pingiem ponad 300ms, jak to co niektórzy z Japonii czy Brazylii potrafią na naszych serwerach. Może jakieś umówione spotkanie na serwerze CTF Massy czy AK-47 na próbę?

Sobota, 29-go maja 2010 roku, 19:37:16

Ariell

Team Poland 2009
Najlepszy z wybielaczy

• info
no to są mapy z 0.48.. CTF to fajny tryb rozgrywki szczególnie druzynowo..
te pamiętne turnieje CTF xD

Niedziela, 30-go maja 2010 roku, 11:37:54

shtyvny

• info
szczerze mowiac mielismy jakies 4-5 miesiecy temu server CTF i zainteresowanie bylo zadne wiec zamknelismy go. nie jestem pewien co teraz mialo by spowodowac, ze bedzie inaczej. tak czy inaczej porozmawiamy wieczorem na ten temat w gronie akaczy bo postawienie servera jest kwestia 5 min., natomiast dobry mapcycle to juz inna bajka. dobrze by bylo gdybyscie napisali jakie mapy (konkretne nazwy) chcielibyscie na nim zobaczyc.

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (10r Maj 30, 20:42) przez shtyvny

Niedziela, 30-go maja 2010 roku, 13:13:22

Grzesiekk

• info
Wymienionych serwer CTF for All People ma następujący mam cycle:
http://et.splatterladder.com/?mod=serverinfo&idx=536091

Ps. Byłbym zainteresowany grą w trybie ctf :)

Niedziela, 30-go maja 2010 roku, 17:47:36

kaladann

maxiking

• info

shtyvny napisał w poście:

mielismy jakies 4-5 miesiecy temu server CTF i zainteresowanie bylo zadne wiec zamknelismy go.
No właśnie hmmm...nie wiem czy to nie wina samo-nakrecającego się kółka tzn...serwer CTF jest ale nikt na niego nie wchodzi..bo nikogo nie ma..no wiec po co wejsc ...

Jest także z tego co widzę kilka serwerów CTF innych ale stoją puste. Sam nigdy nie wchodziłem..bo ..było BC. Może inni mysla tak samo ?

Ja się zastanawiałem nad tym co by było gdyby serwer BC ZASTĄPIĆ CTFem ?
Przecież to jest BC + echo OBJ.

Czy jest mozliwe abyście zrobili taki eksperyment ? np...na cały weekend ?

Ostatecznie jesli postawicie znowu CFTa to sam wypróbuję ...z tym że....najprawdopodobniej pojawi sie taki problem u mnie jak z Waszym BC czyli ping ok ale straszne skoki z przerywanym połaczeniem.....co będzie znowu bezsensu.

Ale reasumując... Same te przerobione mapy sa na tyle dobre...że spokojnie możecie je dać (wyprobować) na obecnym serwie BC który macie myśle ze z korzyscią dla wszystkich.

W przypadku re-stawiania CTFa mapy mogą być dokładnie takie jak w w/w linku oprócz jak dla mnie FRACTURE którego szczerze nienawidzę oraz OBJ_BLOC

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (10r Maj 30, 17:47) przez kaladann

Niedziela, 30-go maja 2010 roku, 19:29:21

simons

kalashnikov

• info
Z trybem CTF jest jeden podstawowy rak - ze wszystkich 3 trybów, CTF jest potraktowany najbardziej po macoszemu (zarówno na płaszczyźnie przygotowania map, po strasznie pokręconą konfigurację serwera). Po wzięciu wszystkich za i przeciw, uruchamianie serwera CTF ma małe szanse powodzenia, bo co z tego że dzisiaj 10 czy 15 osób zadeklaruje chęć grania, skoro tradycyjnie 1 czy 2 osoby z tego grona faktycznie będzie takiej gry szukać, reszta spróbuje raz czy dwa i to wszystko.

Zmiana trybu BC na CTF? Na stałe - takie rozwiązanie w ogóle nie wchodzi w rachubę, przynajmniej nie w obecnej chwili i przy obecnej małej popularności trybu CTF. Widzę natomiast szansę w uruchomieniu małego eventu, który mógłby właśnie polegać na zmianie "na chwilę" trybu BC na CTF. W przyszły weekend serwer BC będzie obchodzić swoje pierwsze urodziny, być może fajnym akcentem będzie taka mała niespodziewajka, w postaci zmienionego jedynie trybu rozgrywki, gdy nazwa serwera i reszta pozostaje bez zmian. Żadnych obietnic dzisiaj złożyć nie mogę, ale taki weekend brzmi całkiem rozsądnie.

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (10r Maj 31, 13:47) przez simons

Poniedziałek, 31-go maja 2010 roku, 13:34:23

Grzesiekk

• info
Dużo osób zobaczyłoby zapewne po raz pierwszy CTF :) Mogłoby być ciekawie.

Poniedziałek, 31-go maja 2010 roku, 16:49:29

kaladann

maxiking

• info

Grzesiekk napisał w poście:

Dużo osób zobaczyłoby zapewne po raz pierwszy CTF :) Mogłoby być ciekawie.
też tak sądzę. (+ te mapy)

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (10r Maj 31, 16:50) przez kaladann

• Forum dyskusyjne
  • Ogólnie o grze
Logo

Copyright © 2006-2011 TrueCombat.pl & eXtreme. Wszelkie prawa zastrzeżone.