TrueCombat: Elite Polska

Społeczność TrueCombat: Close Quarters Battle, TrueCombat: Elite i Q3 True Combat

DziałyDziały

• Serwis
    • Strona główna
    • Newsy
    • Użytkownicy
    • Ankiety
    • Przeglądarka serwerów
    • TrueCombat.pl
    • Ekipa
    • Reklama
    • Regulamin
    • Mapa
    • Kontakt
  • Close Quarters Battle
    • O grze
    • Uzbrojenie
    • Perki
    • Download
    • Historia
    • Media
  • TrueCombat: Elite
    • O grze
    • Instalacja
    • Tryby gry
    • Uzbrojenie
    • HUD i interfejs
    • Download
    • Mapy
    • FAQ: Pytania i problemy
    • Historia
    • Archiwum
  • Q3 True Combat
    • O grze
    • Historia
    • Media
    • Download
  • Forum dyskusyjne
    • Fora
    • Tematy
    • Wyszukiwarka
    • Statystyki

ZablokujOdblokuj

Logowanie
  • Nie mam jeszcze konta
  • Nie pamiętam mojego hasła
  • Graczy online: CQB(0) | TCE(0)
  • ↑ Do góry

Jesteś tutajJesteś tutaj

TrueCombat.pl » Forum dyskusyjne

Dzisiaj jest Sobota, 11-go lutego 2012 roku, 14:28:05

• Fora
  • Tematy
  • Widoki
    • Mój board
    • Czytane tematy
  • Obserwowane
  • Wyszukiwarka
  • Statystyki
  • Regulamin
  • Forum dyskusyjne
  • Problemy i pytania
  • Przeskoki fps

« » : poprzednia 1 2 następna

• RSS
  • ATOM
  • icon

Piątek, 2-go kwietnia 2010 roku, 06:18:43

elmo

#9689 Problem

• info
Jak w temacie, czy ktoś wie czemu występują u mnie przeskoki fps ( domyślnie ustawione mam na 45 klatek ) i cyklicznie co średnio 5 sekund mam kilku milisekundowe zwisy. Po pierwszej lub drugiej rundzie przeskoki znikają, aby znowu pojawić kilka rund później. Irytuje mnie to bardzo bo jak wiadomo liczy się refleks... Parametry mojego antycznego x86 mam wpisane na profilu także podaję tylko numer buta 45, i wzrost 187.

Piątek, 2-go kwietnia 2010 roku, 07:42:20

eliot

Missy Elliott

• info
To dlatego, że masz taki sam numer buta jak maxfps....
Też tak kiedyś miałem...Fps ustawione na 90 i raz na parenaście sekund zwiechy do 9-20 klatek. Pomagał restart TCE, ale to było takie doraźne rozwiazanie. Problem później sam zniknął, więc nie zakładałem podobnego wątku tutaj na forum.

Piątek, 2-go kwietnia 2010 roku, 10:16:35

eXtreme

TrueCombat.pl Staff

• info
Może jakiś program działający w tle? Cykliczny zapis czegoś na dysk może coś takiego powodować.

Piątek, 2-go kwietnia 2010 roku, 11:06:49

ready

Team Poland 2009
Gotowy na wszystko

• info
Ja mam warpy na serwerach z pb w tce pod win ,pod linem nie mam spadków fps wcale.

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (10r Kwie 2, 11:07) przez ready

Piątek, 2-go kwietnia 2010 roku, 12:05:09

Somator

Dręczyciel

• info
dzieciaczki! zbierzcie się dookoła i słuchajcie, lecz słuchajcie uważnie bo Krzyś nie będzie się powtarzał ani nic tłumaczył

echo ^3$^70m@^17or ^2- ^7execing PunkBuster settings
//pb
pb_sleep "500"
pb_security "0"
pb_system "0"
pb_lan "1"
pb_forceoob "1"
pb_ignore "1"
pb_sssave "1"
pb_sslog "1"
pb_logtofile "1"
pb_logmd5tool "1"
seta cg_lagometer "1"
//pb_writecfg
------ Dodano: 02.04.2010, 12:14:32 ------
poza tym serwery ak serwują tak zwane "warpy z dupy" czyli moment kiedy wirtualny dysk na którym znajdują się dane serwera zwyczajnie nie wyrabia gdyż współdzieli swą przestrzeń/moc przerobową z pięćdziesięcioma innymi redtubami. popróbuj na heroes czy innym zaludnionym serwerze z włączonym LAGOMETREM. tu masz artykuł nt. interpretacji wskazań ww.: http://bani.anime.net/banimod/forums/viewtopic.php?t=3550. wyłącz po kolei działające w tle aplikacje obserwując zachowanie gry. uruchom MSCONFIG (instrukcja obsługi:http://netsquirrel.com/msconfig/index.html) by wyłączyć zbędne usługi i aplikacje odpalające się w trakcie startu. na koniec przeskanuj system combofixem i nie będę ci loga analizował:http://www.bleepingcomputer.com/combofix/p(...)uzycia-combofix

Piątek, 2-go kwietnia 2010 roku, 12:32:40

simons

kalashnikov

• info

> Odpowiedź na post (10r Kwie 2, 12:05) dodany przez Somator

$0m@7or napisał w poście (10r Kwie 2, 12:05:09):

poza tym serwery ak serwują tak zwane "warpy z dupy" czyli moment kiedy wirtualny dysk na którym znajdują się dane serwera zwyczajnie nie wyrabia gdyż współdzieli swą przestrzeń/moc przerobową z pięćdziesięcioma innymi redtubami.
Krzysiowi gratulujemy kompetencji, zazwyczaj człowiek jak czegoś nie wie, ust nie otwiera.

Piątek, 2-go kwietnia 2010 roku, 12:41:06

Somator

Dręczyciel

#9696 Wiadomość usunięta

• info

Ten post został usunięty przez moderatora.

Piątek, 2-go kwietnia 2010 roku, 12:53:16

simons

kalashnikov

#9697 Wiadomość usunięta

• info

Piątek, 2-go kwietnia 2010 roku, 13:01:16

Somator

Dręczyciel

#9698 Wiadomość usunięta

• info

Piątek, 2-go kwietnia 2010 roku, 13:48:21

Zelot_PL

"Rzymiany iść dom!"

• info
eXtreme, Ty widzisz i nie grzmisz...

Piątek, 2-go kwietnia 2010 roku, 21:00:57

Somator

Dręczyciel

• info

> Odpowiedź na post (10r Kwie 2, 12:32) dodany przez simons

simons napisał w poście (10r Kwie 2, 12:32:40):

poza tym serwery ak serwują tak zwane "warpy z dupy" czyli moment kiedy wirtualny dysk na którym znajdują się dane serwera zwyczajnie nie wyrabia gdyż współdzieli swą przestrzeń/moc przerobową z pięćdziesięcioma innymi redtubami.
Krzysiowi gratulujemy kompetencji, zazwyczaj człowiek jak czegoś nie wie, ust nie otwiera.
Pan Krzyś - zapamiętaj
Słuchajże, sam Ty problemami z wirtualnym dyskiem tłumaczyłeś mi osobiście te warpy także teraz nie rób z siebie ni ze mnie idioty :)

Sobota, 3-go kwietnia 2010 roku, 02:30:59

simons

kalashnikov

• info
Ok, zakończmy ten wątek off-topowy raz na zawsze. Panie Krzysiu, muszę stwierdzić, że myli Pan pojęcia, gdyż serwer nie posiada dysku wirtualnego, lecz dysk iSCSI. Niska prędkość operacji odczytu i zapisu jest jednym z czynników, który może powodować warpy, jednak w świetle braku potwierdzających jednoznacznie tę tezę dowodów, jest to tylko hipoteza (acz bardzo prawdopodobna). Równie istotnym czynnikiem może być dość niekomfortowa trasa pakietów, a dokładnie ich duża utrata na routerach OVH - wystarczy uruchomić np. narzędzie mtr i sprawdzić trasę pakietów do serwera a przekonamy się, że co najmniej 1-2 routery we Francji gubią pakiety na poziomie wyższym niż 20% (dokładny wskaźnik będzie zawsze zależny od providera, który dostarcza nam połączenie internetowe - szczególnie poszkodowani są posiadacze tepsy, u których można zaobserwować nie tylko dużą utratę pakietów, ale również wzrost pingu na trasie między Polską a Francją).

Odnoszę wrażenie, że intencją wielu Pańskich wypowiedzi jest dyskredytacja ak47 jako całości. Dobrym przykładem jest m.in. ten wątek - elmo napisał o swoim problemie w świetle ogólnym, nigdzie nie wspomniał, że problem z którym się boryka jest związany jedynie z grą na serwerze ak47. Przypięcie zatem tego do tych "warpów z dupy" wydaje się być zamierzone (jak i wiele innych "zaczepnych" wypowiedzi), tylko po co to tak na prawdę? Szkoda również, że Pańska pamięć jest dość krótkotrwała, bo jeszcze całkiem nie tak dawno Pański attitude był zupełnie inny. Dziś chyba również nie pamięta Pan, jak 4 miesiące temu otrzymał Pan pomoc w organizacji jakże fajnej inicjatywy, jaką był świąteczny turniej BC, który odbył się właśnie na serwerze z "warpami z dupy". A dziś co? Dziś każe Pan zwracać się do siebie per Pan.

Ocenę tej dość karykaturalnej sytuacji trzeba pozostawić każdemu z osobna. Szkoda, że do tego typu sytuacji w ogóle dochodzi, bo chyba każdy się zgodzi z tym, że lepiej rozmawiać nawet o dupie Marynie, ale w życzliwej i kumpelskiej atmosferze. Wywoływanie kolejnych spięć niczemu nie służy, wprowadza jedynie jakąś niezdrową atmosferę, która może udzielić się każdemu.

To taka moja osobista refleksja, którą chciałem się z Wami podzielić. Na tym też zakończę ze swojej strony udział w tym wątku, bo choć chciałbym pomóc elmo w rozwiązaniu jego problemu, to nic innego poza tym co zostało tutaj przedstawione, nie przychodzi mi do głowy. Sam zresztą nigdy podobnego problemu nie miałem, więc tym bardziej jest mi trudno coś sensownego wymyśleć. :(

Sobota, 3-go kwietnia 2010 roku, 10:17:53

kaladann

maxiking

• info
kurde...ale co ma spadek fpsów w grze do serwera ? ping to nie fps ktorego generowaniem zajmuje sie komp usera. right ?

Wiec jak dla mnie chyba raczej uwagę trzeba skupić na sprawdzeniu co generuje ten spadek (np wlasnie zapis na dysku) na kompie w procesach. Na windzie nie mialem tego problemu ale mialem na linie... byl za to odpowiedzialny proces zwiazany z dyskiem ktory sie brał z dupy i generowal przez kilka sek. 90% zuzycie procka.

Rownie dobrze moze to byc jakiś wirus czy jakis inny automatyczne "coś" np..łaczenie sie jakiegoś programu z automatu do serwera by pobrac uaktualnia jakies dane

Nie napisałes niestety elmo nic wiecej. tzn czy od zawsze coś takiego masz w tce czy od niedawna , czy tylko w TCE ? itd

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (10r Kwie 3, 10:18) przez kaladann

Sobota, 3-go kwietnia 2010 roku, 12:34:08

Somator

Dręczyciel

• info
elmo przeczytaj mój pierwszy post do tego zaktualizuj drivery od karty sieciowej poprzez kartę dźwiękową do graficznej, zdefragmentuj dysk. więcej zdalnie poradzić nie mogę.
wszytskie powyższe kroki razem z poleceniami pb_ winny kupić ci kilka klatek i zminimalizować występowanie lagów i warpów. wyłącz WALLMARKS
w końcu popróbuj jak gra zachowuje się na innych serwerach. może zastanów się nad dorzucaniem się do Polskiego serwera. istnieje taka inicjatywa w fazie planów =) zalety to ping ~20-25 i realny wpływ na zawartość serwera ;P
EOF

Sobota, 3-go kwietnia 2010 roku, 15:24:45

csMKJP

Gramy fair play

• info
Masz słabiutki procesor, oraz przekombinowany system Windows xp "malcolm xp 8.1" (za dużo w nim śmieci, oraz przekombinowanych ustawień; przykład 1000 połączeń tcp/ip)

moja rada jest taka zainstaluj sobie Windowsa oryginalnego

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (10r Kwie 3, 15:26) przez csMKJP

Sobota, 3-go kwietnia 2010 roku, 16:24:52

Ariell

Team Poland 2009
Najlepszy z wybielaczy

• info
ja w tce zawsze miałem takie zwiechy... kiedyś próbowałem włączyć i wyłączyć gre pomagało raz na pięć....
teraz kombinuje w ustawieniach ale mam procka 2 rdzeniowego wiec Tobie nie pomoge ;/ ale i tak wygaje mi sie że to po prostu problem jest w win ;p

Środa, 7-go kwietnia 2010 roku, 12:00:43

elmo

#9720 no tak...

• info

> Odpowiedź na post (10r Kwie 3, 10:17) dodany przez kaladann

faktem jest o czym zapomniałem napisać że na ak47 problem nie występuje, co potwierdza tylko teorię że po prostu gubią mi się pakiety tylko to trochę dziwne bo serwer ak47 też jest we Francji jeśli dobrze pamiętam...

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (10r Kwie 7, 12:04) przez elmo

Środa, 7-go kwietnia 2010 roku, 12:31:06

Somator

Dręczyciel

• info
świat jakim go znam przestał istnieć =)

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (10r Kwie 7, 12:31) przez Somator

Środa, 7-go kwietnia 2010 roku, 14:09:30

ETplayer

• info

> Odpowiedź na post (10r Kwie 7, 12:31) dodany przez Somator

$0m@7or napisał w poście (10r Kwie 7, 12:31:06):

świat jakim go znam przestał istnieć =)
W takim razie sugeruję jak najprędzej zasięgnąć porady psychiatry, bo może to oznaczać początek (lub rozwinięcie się istniejącej) poważnej choroby psychicznej.

Środa, 7-go kwietnia 2010 roku, 14:41:45

Somator

Dręczyciel

• info
kwasik mi się pod powieką rozpuścił, muszę następnego zarzucić

« » : poprzednia 1 2 następna

• Forum dyskusyjne
  • Problemy i pytania
Logo

Copyright © 2006-2011 TrueCombat.pl & eXtreme. Wszelkie prawa zastrzeżone.