TrueCombat: Elite Polska

TrueCombat: Elite - darmowy taktyczny shooter multiplayer

underlogo logo

DziałyDziały

• Serwis
    • Strona główna
    • Newsy
    • Użytkownicy
    • Ankiety
    • TrueCombat.pl
    • Ekipa
    • Reklama
    • Regulamin
    • Mapa
    • Kontakt
  • TrueCombat: Elite
    • O grze
    • Instalacja
    • Tryby gry
    • Uzbrojenie
    • HUD i interfejs
    • Download
    • Mapy
    • FAQ: Pytania i problemy
    • Historia
  • Close Quarter Battle
    • O grze
  • Forum dyskusyjne
    • Fora
    • Tematy
    • Wyszukiwarka

ReklamaReklama

ZablokujOdblokuj

Logowanie
  • Nie mam jeszcze konta
  • Nie pamiętam mojego hasła
  • Graczy online: 94
  • ↑ Do góry

Jesteś tutajJesteś tutaj

TrueCombat.pl » Forum dyskusyjne

Dzisiaj jest Czwartek, 29-go lipca 2010 roku, 22:38:13

• Fora
  • Tematy
  • Widoki
    • Nowe posty
    • Mój board
    • Czytane tematy
  • Wyszukiwarka
  • Regulamin
  • Użytkownicy
  • Statystyki
  • Forum dyskusyjne
  • Serwis TrueCombat.pl
  • Propozycje i uwagi
  • Monitoring serverow

« » : poprzednia 1 2 następna

• icon

Czwartek, 3-go grudnia 2009 roku, 19:21:35

Grzesiekk

#8945 Monitoring serverow

• info
Może ktoś z administracji (no ogólnie o wyższe stołki mi chodzi) napisał wiadomość do administratorów serwisów monitorujących serwery et by ci wprowadzili w system tce. Chodzi mi o globalne serwisy takie jak np.:
  • www.splatterladder.com
  • www.gametracker.com
Myślę, iż korzyści byłyby obustronne: rozpowszechnienie gry i serwisów ;p Napisanie ładnej wiadomości mogło by przynieść skutek (przynajmniej tak mi się wydaje). Na et.splatterladder wprowadzono już tce, lecz nikt nie pomyślał o nowym systemie ratio i oddzielenie tce od et, więc tam zapukać chyba trzeba na początku.

Piątek, 4-go grudnia 2009 roku, 14:09:09

simons

kalashnikov

• info
W jednym na pewno się z Tobą zgodzę - prowadzenie statystyk dla TCE jako osobnej gry byłoby czymś bardzo fajnym i ciekawym. Problem natomiast polega na tym, iż TCE jest tylko modem ET i tak jak pozostałe, bardziej popularne mody tej gry (typu Jaymod, NQ, ETpro etc.), występuje jako Enemy Territory np. na GameTracker.com

Serwis et.splatterladder.com rozgranicza o jaki mod kaman - http://et.splatterladder.com/?mod=serverlist - można listować serwery wg dowolnego modu, zarejestrowanego przez SL. Problem z ratio w tym serwisie sprowadza się do dwóch rzeczy:
- TCE inaczej niż inne mody ET nalicza score (który w pozostałych modach traktowany jest jako xp). W ET dla przykładu gdy udupisz przeciwnika dostajesz bodajże 3 pkt xp o ile dobrze pamiętam, zaś w TCE dostajesz tylko 1 pkt, zaś gdy giniesz tracisz 1 pkt odpowiednio. Już same te różnice sprawiają, że ranking dla ET na podstawie score jest dla TCE "niesprawiedliwy".
- Druga sprawa dotyczy wyłączenia z rankingu map oficjalnych. Nie wiem czemu tak się dzieje, ale wszystkie mapy poza oficjalnymi są włączone do tego pseudo rankingu. Pisałem kiedyś na forum SL na ten temat, jednak żadnej odpowiedzi nie otrzymałem.

Wydaje mi się, że małe szanse są na to, aby którykolwiek ze wspomnianych serwisów zechciał oddzielić TCE od ET. SL w chwili obecnej monitoruje dwie gry odzielnie - QW oraz RtCW/ET. Jeżeli nie wprowadzili osobnych statystyk dla modów takich jak Jaymod czy NQ dla ET, które notabene cieszą się znacznie większą popularnością, nie sądzę aby byli w stanie zrobić coś takiego dla TCE. Jeżeli już to może GameTracker.com byłby bardziej przychylny takiemu pomysłowi - ich lista gier jest znacznie większa, a i zrobili wyjątek np. dla Insurgency, które powstało jako mod do HL2, choć prawdopodobnie ta gra funkcjonuje jako standalone (niech mnie ktoś poprawi, jeżeli się mylę).

Piątek, 4-go grudnia 2009 roku, 20:04:51

Grzesiekk

• info
Zapewne masz rację, lecz można by było podyskutować. Na sl mogli by chociaż wprowadzić system ratio dla tce razem z et- jakiś mnożnik dla tce, a z GT naprawdę można pogadać.

Ewentualnie dodać do możliwości serwera tworzenie statystyk www lub do gry dołączyć pliki tak jak np. w mta i lekko rozbudować.

Myślę, iż trzeba powalczyć o tce bo bez graczy umrze śmiercią naturalną.

Post zmieniany 2 razy. Ostatnio (09r Gru 4, 20:09) przez Grzesiekk

Piątek, 4-go grudnia 2009 roku, 20:10:33

eliot

Missy Elliott

• info
Monitorowanie serwerów z TCE to jakby zaczęli monitorować serwery z DOOMem...

Niedziela, 6-go grudnia 2009 roku, 21:23:16

kaladann

Pomidor!

• info

eliot napisał w poście:

Myślę, iż trzeba powalczyć o tce bo bez graczy umrze śmiercią naturalną.
Wdł mojego skromnego rozeznania to jedyna osoba która walczy na teraz aktywnie o tce na polskiej scenie jest własnie simons i chyba..nie wiele zdziałał..bo nie można wiele zdziałać..(ok dobra jestem defetystą)

Jedyne co moge zasugerować Tobie Grzechu to znalezienie sponsora z grubą kasą który poprowadzi kampanię reklamową :) . Bilboardy, reklamy w przerywnikach filmu "M jak miłośc" czy zdjęcie w National Geographic jak olisadebe młoci w TCE na jakiejs sawannie z laptopem. Cos w tym stylu..to musi byc jak eliotowski doom..to musi uderzyć w ludzi jak kometa. Rozumiesz. Pisanie na portalach, forach, recenzje gry w komp czasopismach, mowienie kumplom z et o tce ... to wszystko trafia na dłuzszą metę w próżnię i co z tego ze rozdzielisz TCE...

Własciwie to będe szczery . To już tej gry nie uratuje. Nic jej nie uratuje, nawet Batman. Jest skończona. Któregoś dnia się obudzisz i jedyną cyfrą która zobaczysz na server list będzie "0". Tak, wiem że to straszne, ale pogódz się z tym. Własciwie każdy pocisk który wystrzelisz dziś w TCE zbliża cie do tego faktu coraz bardziej i coraz szybciej - do wszech-ogarniającego ostatecznego mega disconnecta. Dlatego nic z tym nie zrobisz ani czesiu ani simons , choć tak bardzo chce .

pozdrawiam tych co "trwają" : )

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (09r Gru 6, 21:26) przez kaladann

Niedziela, 6-go grudnia 2009 roku, 21:28:20

$0m@7or

Ten, co rozwiązuje problemy

• info

kaladann napisał w poście:

Pisanie na portalach, forach, recenzje gry w komp czasopismach, mowienie kumplom z et o tce ... to wszystko trafia na dłuzszą metę w próżnię
lies

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (09r Gru 6, 21:30) przez $0m@7or

Niedziela, 6-go grudnia 2009 roku, 23:44:02

Grzesiekk

• info
#kaladann jesteś zapewne realistom, lecz dlaczego realia są tak pesymistyczno-dramatyczne. Osobiście nie znam drugiej takiej gierki, więc co dalej?

Poniedziałek, 7-go grudnia 2009 roku, 00:44:20

$0m@7or

• info
spamuj wątki i strony, pomagaj w instalacji nubkom albo usiądź i zapłacz jak king

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (09r Gru 7, 00:51) przez $0m@7or

Poniedziałek, 7-go grudnia 2009 roku, 02:31:01

simons

kalashnikov

• info
Wreszcie nam jakiś wątek ożył, a i może być filozoficznie ciekawy :)

Jest jedna rzecz, której na pewno nie zmienimy - TCE jest dzisiaj grą w średnim wieku, więc nie ma nawet co liczyć na jakiś spektakularny boom marketingowy, który zwiększyłby frekwencję na serwerach kilkudziesięciokrotnie. Na to już jest zdecydowanie za późno, co jednak nie oznacza wcale, że nic kompletnie nie da się już zrobić. Wszystko jak zwykle sprowadza się do prostego powiedzonka - wystarczy chcieć.
Z Kaladannem niejednokrotnie wymienialiśmy się poglądami w kwestii możliwości "reklamowych" gry i po tym co tutaj napiszę, nikogo nie powinno dziwić, że moje poglądy są zgoła odmienne. Moim zdaniem siła promocji TCE w mediach, prasie etc. nie jest większa od tego, co każdy z nas graczy może zrobić - dla gry, dla samego siebie. W dobie internetu, zainteresowanie mediami innymi niż właśnie internet spadło diametralnie. A już na pewno dotyczy to bardzo mocno grupy społecznej jaką są miłośnicy gier sieciowych. Dlatego wiara w siłę reklamy między kolejnymi odcinkami "M jak Miłość" tudzież "Tańca z gwiazdami" jest dla mnie czymś niezrozumiałym. W tych okolicznościach próba "zasiania dobrej nowiny" między graczami np. Enemy Territory czy innej gry jest chyba bardziej racjonalna - na pewno nie każdy pokocha tą grę, jednak szanse powodzenia są znacznie większe. Szczególnie, że dziś niewielu graczy ET o TCE kiedykolwiek słyszało, a z doświadczenia wiem, że mnóstwo ludzi poświęcających swój czas dla ET, robi to samo np. dla CSa czy innej gry, realiami zbliżonej do TCE. Jak na mój nos jest to odpowiednia grupa, która TCE mogłaby się zainteresować.

Wyobraźmy sobie taką akcję społeczną, nazwijmy ją "gracz za gracza" - każdy z nas próbuje przyciągnąć do gry tylko jednego gracza. Dziś w TCE pogrywa do około 100 graczy on-line - zdarza się i więcej, i mniej, dlatego potraktujmy tą liczbą mocno szacunkowo. Załóżmy, że spośród tej setki, 3/4 osób postanowi sobie przyciągnąć kolegę/koleżankę/ojca/matkę/babcię do gry. Załóżmy, że połowie śmiałków się udało, wówczas dostajemy zastrzyk około 37 nowych graczy. I teraz wyobraźmy sobie, że z pierwszej setki, tych biernych 1/4 graczy też postanowiło kogoś zaprosić do gry, połowie się udało - w TCE gra 12 nowych ludzi. W tym czasie 37 z tej "nowej" fali również zaprasza kogoś do gry i podobnie jak za pierwszym razem, sprawy w swoje ręce bierze 3/4 z nich i sukces odnosi połowa aktywistów - w TCE wówczas gra 14 nowych graczy, co daje nam w sumie liczbę 63. I tak dalej...

Przedstawiony powyżej scenariusz mimo dość skromnych założeń pokazuje, że możliwe jest osiągnięcie całkiem sympatycznych wyników, choć rzeczywistość na pewno tak różowa by nie była. Ale tu nie o to chodzi - chodzi zaś o to, aby pokazać, że możliwe jest zrobienie "czegoś", swoisty zastrzyk dobrej energii. Tym bardziej, że potencjalnych graczy biega sobie po świecie całkiem sporo, wystarczy spojrzeć na liczby - w chwili gdy piszę te słowa, w ET gra 6463 graczy, w Urban Terror zaś 1641. Gry takie jak CS czy CoD mają publiczność jeszcze większą, ale gdyby skoncentrować się tylko na tych dwóch pierwszych tytułach, można uzyskać całkiem dobry wynik w stosunkowo krótkim czasie i przy niewielkim nakładzie pracy i czasu.
I spójrzmy również z drugiej strony - wielce rozdmuchiwany i reklamowany przez długi czas w sieci nowy Wolfenstein ma teraz tylko 6 graczy on-line. Pokazuje to na swój sposób, że świeży tytuł, który miał odpowiednią kampanię reklamową w mediach, nie koniecznie musi się sprzedawać (jako gra sieciowa).

Zbliżając się już do końca moich dzisiejszych rozważań chciałbym podzielić się z Wami moją osobistą refleksją - nie ma obecnie dla mnie lepszej gry sieciowej od TCE. I czy będzie w nią grać 10, 15 czy 1015 osób on-line, zawsze znajdzie się czas na małe strzelanie. Bo gra jest magiczna i gdyby dzisiaj dać spróbować tej magii ludziom, którzy do tej pory TCE nie znali, utrzymalibyśmy jeszcze długo tą grę nie tylko przy życiu, ale również na całkiem przyzwoitym poziomie pod względem ilości graczy na scenie.

Poniedziałek, 7-go grudnia 2009 roku, 16:30:25

Grzesiekk

• info
Jestem nowy w tce, lecz mogę potwierdzić, iż istnieje ta ,,magia". Twoja matematyka daje sporo do myślenia, lecz zauważ, że do tce nie nadaje się 10-12-latek. W tce grałem kilka lat temu i mnie porostu denerwowało, teraz powróciłem i jestem zakochany. Aktualnie wciągnąłem już 2 nowych graczy, z których jeden na pewno zostanie na dłużej. Poza tym najważniejszym medium jak już napisałeś jest internet. Proponóje, więc wprowadzić małe sygnaturki z adresem i jakąś grafiką tce (wystarczy, żę gacze tce wstawią ja, na inne forum do swoje podpisu- zobaczą ją tysiące osób). Być może program partnerski z innymi stronami? To też przyciąga i nic nie kosztuje (oprócz czasu).

Proponóje również rozbudować nasz portal o np. budowę cfg (zauważył, że wielu graczy ma problem z pingiem- a to chyba proste to poprawy), bardzo dokładny opis instalacji, downloand o jedną paczkę zamiast kilkunastu, stworzyć coś jak listę najlepszych klanów i rozgrywać turnieje (mała składka na początku od członków i nagroda na koniec), itp itd

Ps. A może mi ktoś jak wyjaśnić co się dzieje z kodem gry?

Post zmieniany 2 razy. Ostatnio (09r Gru 7, 16:34) przez Grzesiekk

Poniedziałek, 7-go grudnia 2009 roku, 16:44:52

$0m@7or

• info

> Odpowiedź na posta (09r Gru 7, 16:30) dodanego przez Grzesiekk

Grzesiekk napisał w poście (09r Gru 7, 16:30:25):

Proponóje również rozbudować nasz portal o np. budowę cfg (zauważył, że wielu graczy ma problem z pingiem- a to chyba proste to poprawy), bardzo dokładny opis instalacji, downloand o jedną paczkę zamiast kilkunastu,
i tu wkroczyłem ja:
http://www.truecombat.pl/board/topic/822

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (09r Gru 7, 16:45) przez $0m@7or

Poniedziałek, 7-go grudnia 2009 roku, 16:49:34

Grzesiekk

• info
to przepraszam :) proponuje dać w jakieś ładnej formie do portalu

Poniedziałek, 7-go grudnia 2009 roku, 17:42:02

csMKJP

Gramy fair play

• info

> Odpowiedź na posta (09r Gru 7, 02:31) dodanego przez simons

simons napisał w poście (09r Gru 7, 02:31:01):

TCE jest dzisiaj grą w średnim wieku,
TCE jest chodzącym trupem

Grzesiekk napisał w poście (09r Gru 7, 16:30:25):

Ps. A może mi ktoś jak wyjaśnić co się dzieje z kodem gry?
Nie ma kodu, nie ma wsparcia nie ma niczego od kilku dobrych lat.

Reklamować TCE, a po co? W środowisku ludzi interesujących się dodatkami, modami gra jest znana, jako darmowa gra jest znana, jako realistyczna również.

Na waszym miejscu zorganizował bym jakieś rozgrywki: 1na1 2na2 itd...

Poniedziałek, 7-go grudnia 2009 roku, 18:23:58

$0m@7or

• info
na wsparcie betonu tc bym nie liczył, czyli z promocji evenu na tc.com nici (czyli frekwencja -75%). natomiast sam pomysły 1 2 3 v . . . czy bc cup =) są genialne a przynajmniej warte uwagi i wypróbowania imho. czy też firmowany przez narodowe strony tc map/weapon/skin/model contest o którym rozmawiałem z simonsem to już byłoby coś

tacy skośnoocy koledzy potrafią się zorganizować. w sobotę zrobili bc cup, na ich scenie ciągle coś się dzieje. wcześniej wyżej wspomniany contest 3rd party stuff jakoś też im się udało zrobić. dlaczego takich inicjatyw nie prowadzi tc.com się pytam =) nie muszę chyba wspominać iż większość 3rd party pochodzi z azji

Post zmieniany 3 razy. Ostatnio (09r Gru 7, 18:57) przez $0m@7or

Poniedziałek, 7-go grudnia 2009 roku, 20:57:45

kaladann

Pomidor!

• info

simons napisał w poście:

Wyobraźmy sobie taką akcję społeczną, nazwijmy ją "gracz za gracza"
To przypomina trochę jak piramidy np. Amwaya..

Może zróbmy tez podobną tylko zamiast kasy będzie np..za kazdego wciągniętego gracza dostaniesz +1 fraga więcej gratis na serwie AK :) tak do 5 poziomu wgłąb : ) lub.. promocja ! o jeden bluzg możesz dzis więcej! :)

Albo wysyłajmy kartki świateczne dla graczy . Wiadomo wszak że takie działania przywiązują klientów do firmy . Zamiast iśc na pivko z kumplami taki koles powie " no nie qurwa..nie mogę przysłali mi kartkę to posiedzę trochę na village..." Siła emocji to jest to.
Ewentualnie mozemy zacząc wymieniać się screen-shotami i stworzyć jakąś mega zakręconą społecznośc na którą zwrócą uwagę media bardziej niz na maniaków z Green Peacu. Skoro jak pisze simons internet to najważniejszy dziś srodek reklamy to i warto byłoby otworzyć w Second Life jakieś stowarzyszenia na rzecz ratowania umarłych gier, tudzież bardziej realnie porozmawiać z wytwórcami balonów fastynowych by umiescili na nich logo TCE. Jednak polecam bardziej radykalne działania jak np. drukowanie nalepek ktore mozna rozlepiac w kazdym tramwaju i na zderzakach samochodów. Wolontariuszy znajdzie się wszędzie przecie tce to wymiarający gatunek.

Jak widac sposobów jest mnóstwo jak i ludzi ktorych nadzieja nie opuszcza do końca :)

Poniedziałek, 7-go grudnia 2009 roku, 21:14:02

simons

kalashnikov

• info

> Odpowiedź na posta (09r Gru 7, 20:57) dodanego przez kaladann

kaladann napisał w poście (09r Gru 7, 20:57:45):

lub.. promocja ! o jeden bluzg możesz dzis więcej! :)
n/c, na tym chyba warto skończyć z Tobą dyskusję Kaladann.

Poniedziałek, 7-go grudnia 2009 roku, 21:49:02

Grzesiekk

• info
#kaladann: skoro masz takie podejście do ej gry to po co w nią grasz? Po co piszesz na tym forum i czytasz dziesiątki linijek w tym temacie? Po co w ogóle odwiedziłeś tą stronę?

Poniedziałek, 7-go grudnia 2009 roku, 22:04:07

kaladann

Pomidor!

• info

Grzesiekk napisał w poście:

#kaladann: skoro masz takie podejście do ej gry to po co w nią grasz? Po co piszesz na tym forum i czytasz dziesiątki linijek w tym temacie? Po co w ogóle odwiedziłeś tą stronę?
Po to żeby odpisać takiemu Grześkowi że nie piszę O grze tylko O jej przyszłości. Gdybyś czytał te "dzisiątki linijek" to byś zauwayżył ten szczególik skoro "odwiedzasz tę stronę"

pozdr.

Wtorek, 8-go grudnia 2009 roku, 03:49:53

$0m@7or

• info
turniej BC

-szkielet regulaminu oraz rozgrywek już w zasadzie powstał
-sympatyczny kolega simons pomyśli nad udostępnieniem serwera (myślę że przydałby się drugi sympatyczy kolega z serwerem)
-jeszcze sympatycznieszy kolega king postara się zrobić promo przynajmniej tak zajebiste jak to reklamujące ostatni turniej a najlepiej jeszcze lepsze
-diane w razie potrzeby zareklamuje event na tc.com
-z podobną reklamą nie będą raczej mieli raczej problemu admini serwisów wolfmap splaterlader czy crossfire miejmy nadzieję (to żeby pokazać ludkom z et że scena tce nie umarła tak do końca, może przyjdą pokibicować)

pozostaje jeszcze raz przemyśleć czy to w ogóle ma sens i działać

Wtorek, 8-go grudnia 2009 roku, 09:06:56

eXtreme

TrueCombat.pl Staff

• info

> Odpowiedź na posta (09r Gru 8, 03:49) dodanego przez $0m@7or

A gdzie ja na tej liście, z moim wspaniałym newsem? :\

« » : poprzednia 1 2 następna

• Forum dyskusyjne
  • Serwis TrueCombat.pl
  • Propozycje i uwagi
Logo

Copyright © 2006-2010 TrueCombat.pl & eXtreme. Wszelkie prawa zastrzeżone.