Piątek, 10-go kwietnia 2009 roku, 15:09:14
Dlatego wyperswadowałem Chińczykowi tworzenie nowego forum "pod turniej międzynarodowy" bo to by zwyczajnie nie przeszło (jak w przypadku "polskiej" strony o AC). Scena gromadzi się raczej wokół głównego forum, o ile można tak w ogóle powiedzieć, gdyż sporo ludzi po prostu gra i ma gdzieś jakieś tam fora.
Z tego co mi wiadomo to tylko Brazylijczycy mają jakąś tam swoją "hermetyczną" scenę ale to głownie dlatego, że pół Brazylii jest zbanowane na większości popularnych serwerów ;)
Co do quakowatości rozgrywki - z tym się musze zgodzić, jednak na chwilę obecną nie ma niczego co by mogło zastąpić TC:E, chyba, że kogoś CS pociąga :P
Z tego co mi wiadomo to tylko Brazylijczycy mają jakąś tam swoją "hermetyczną" scenę ale to głownie dlatego, że pół Brazylii jest zbanowane na większości popularnych serwerów ;)
Co do quakowatości rozgrywki - z tym się musze zgodzić, jednak na chwilę obecną nie ma niczego co by mogło zastąpić TC:E, chyba, że kogoś CS pociąga :P
Piątek, 10-go kwietnia 2009 roku, 18:55:35
Poniedziałek, 13-go kwietnia 2009 roku, 17:38:04
No, a ja jestem na matinfie i na informatykach gramy w CS-a, bo nikomu się nie chce robić pascala (zwłaszcza w klasie maturalnej :P).Mr_KillJoy napisał w poście:
Zresztą w maturalnej klasie i tak nie mam już lekcji informatyki
Poniedziałek, 13-go kwietnia 2009 roku, 21:50:43
Niestety głównie dlatego, że (za przeproszeniem) kadra naukowa zatrzymała się na Pascalu, choć nikt w tym dzisiaj nie pisze (Delphi jest używane praktycznie tylko w USA). Tak naprawdę dziś przydaje się głównie C++ (oraz coraz częściej, niestety, C#) jeśli ktoś chce zostać programistą, plus PHP i Java (choć chyba coraz rzadziej) jeśli ktoś idzie w kierunku aplikacji webowych.
A tak w ogóle to to czego uczą na studiach jest w większości nieprzydatne i tyle w tym temacie ;)
A tak w ogóle to to czego uczą na studiach jest w większości nieprzydatne i tyle w tym temacie ;)
Wtorek, 14-go kwietnia 2009 roku, 08:02:22
heh ... chyba jesteśmy nieco z tyłu bo tego to ja się uczyłem :) tuż po basicuBo ja sie tego uczyłem w szkole średniej ..... jakieś 15 lat temu, na komputerach serii 486.
Dlaczego z tyłu? Nadal się pascala na studiach wykłada.
... nawiązując do grania na lekcjach to ja grałem albo w MK1, albo w scorcha :-)