TrueCombat: Elite Polska

Społeczność TrueCombat: Close Quarters Battle, TrueCombat: Elite i Q3 True Combat

DziałyDziały

• Serwis
    • Strona główna
    • Newsy
    • Użytkownicy
    • Ankiety
    • Przeglądarka serwerów
    • TrueCombat.pl
    • Ekipa
    • Reklama
    • Regulamin
    • Mapa
    • Kontakt
  • Close Quarters Battle
    • O grze
    • Uzbrojenie
    • Perki
    • Download
    • Historia
    • Media
  • TrueCombat: Elite
    • O grze
    • Instalacja
    • Tryby gry
    • Uzbrojenie
    • HUD i interfejs
    • Download
    • Mapy
    • FAQ: Pytania i problemy
    • Historia
    • Archiwum
  • Q3 True Combat
    • O grze
    • Historia
    • Media
    • Download
  • Forum dyskusyjne
    • Fora
    • Tematy
    • Wyszukiwarka
    • Statystyki

ZablokujOdblokuj

Logowanie
  • Nie mam jeszcze konta
  • Nie pamiętam mojego hasła
  • Graczy online: CQB(0) | TCE(0)
  • ↑ Do góry

Jesteś tutajJesteś tutaj

TrueCombat.pl » Forum dyskusyjne

Dzisiaj jest Sobota, 11-go lutego 2012 roku, 21:12:03

• Fora
  • Tematy
  • Widoki
    • Mój board
    • Czytane tematy
  • Obserwowane
  • Wyszukiwarka
  • Statystyki
  • Regulamin
  • Forum dyskusyjne
  • Ogólnie o grze
  • pytanie do tych co robili filmiki..z tce

« » : poprzednia 1 2 następna

• RSS
  • ATOM
  • icon

Wtorek, 28-go października 2008 roku, 09:35:32

kaladann

maxiking

#7159 pytanie do tych co robili filmiki..z tce

• info
wiecie jak zrobic jak zrobic taki najazd z gory na mapę kamerą ? jak do tej pory nagralem probnie /record em
i puscilem to ..sa oddalenia...zmiana katu kamery ale nie moge uzyskac najazdu kamerą od góry (z lotu ptaka)
a na youtube widzialem ze mozna .

i drugie pytanie przy zmianie kąta kamery..strasznie jest niepłynna co 2-4 sek..wchodzi na jakies tekstury lub zmienia samoistnie polozenie na inny kąt..mozna to jakos zmienic ? nie mozna ładnie nagrac czegos...

dzieki za wszelkie sugestiee

Środa, 29-go października 2008 roku, 15:55:08

China

almost like pr0 :P

• info
z tej sceny chyba nikt nie potrafi pomoc odnosnie tworzenia filmu...

Czwartek, 30-go października 2008 roku, 20:56:55

kaladann

maxiking

• info
kurde..na pewno znacie odpowiedz

Chodzi mi tylko o to ze w kilku filmikach TCE na youtube widzialem jak gosc pokazuje mape tce od np góry..
Widzialem ze mozna zmieniac najazdy kamerą klawidzami pgdown up itd...(backspaceem jest mini help)
ale za cholerne nie udaje mi sie wyjechac nią w górę ....wiec jak robili te ujecia z lotu ptaka ?

a sie pytam dlatego bo chce zrobic własny filmik a takie ujecie jest mi "asrtystycznie" potrzebne..:D

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (08r Paź 30, 20:57) przez kaladann

Czwartek, 30-go października 2008 roku, 21:26:31

China

almost like pr0 :P

• info
z lotu ptaka, tak ale tylko w trybie spectator. Wiec nie możesz sobie zrobić akcji, a później oglądać jej w taki sposób. Po prostu gość wszedł na spectatora, i włączył nagrywanie. To wszystko

Środa, 17-go grudnia 2008 roku, 09:01:53

Speed

• info

kaladann napisał w poście:

nagralem probnie /record em
Próbowałem sobie wczoraj tak coś nagrać ale, nie mogłem potem tego pliku odtworzyć. Napiszcie proszę jak to można zrobić.

Dziękuję.

Środa, 17-go grudnia 2008 roku, 15:29:22

kaladann

maxiking

• info
speed on ci to nagrywa recordem w formie obrazków (sekwencja obrazków).

Odtworzyc tak nagrany film mozesz w samym TCE lub wgrac sekwencje obrazkow do programu zajmującym się montażem video np after effects, premiere.

lub..uruchomic program do nagrywania gierek (fraps i inne takie) i nagrac odtwarzany film w TCE w formie np. *.mpg. Jedynie w ten sposób ponieważ nagrywanie frapsem bezpośrednio tak tnie gre (u mnie) ze to mija się z celem.

Post zmieniany 2 razy. Ostatnio (08r Gru 17, 15:31) przez kaladann

Środa, 17-go grudnia 2008 roku, 15:44:46

Bibson

• info
komenda /record służy do nagrywania gry lecz nagrywa ona ruch z gry :) Aby odtworzyć taki film trzeba wejść do gry i odtworzyć demko lub zaopatrzyć się w program Seismovision gdzie wybieramy grę, wskazujemy folder z demkami i automatycznie w grze odpala nam tej filmik i wtedy można nagrywać frapsem :) Fraps może posłużyć do nagrywania jedynie gdy ma się dobrego kompa bo drastycznie wtedy fps spada a gdy zaczniemy nim nagrywać odtwarzane demko w grze to nie będzie źle :)

Aha co do "lotu ptaka" ponad budynkami itd. to nawet na spectatorze wiele nie zrobisz :) Musisz uruchomić mapę komendą /devmap nazwa_mapy a później w grze wpisać jeszcze jedną komendę /noclip i wtedy możemy śmigać gdzie nam się spodoba :)

Środa, 17-go grudnia 2008 roku, 16:21:29

Speed

• info
OK wiem już wszystko (tzn. wiem, że niepotrzebnie się wczoraj męczyłem ;-)).
Dzięki za pomoc.

Post zmieniany 2 razy. Ostatnio (08r Gru 17, 16:23) przez Speed

Środa, 17-go grudnia 2008 roku, 16:24:12

eXtreme

TrueCombat.pl Staff

• info

Bibson napisał w poście:

a później w grze wpisać jeszcze jedną komendę /noclip i wtedy możemy śmigać gdzie nam się spodoba :)
Niestety wkurzająca jest tendencja maperów do nieteksturowania - nawet w sposób podstawowy - miejsc, których "gracz nigdy nie zobaczy" (np. druga strona płotu), co objawia się tym, że obiekt z nieoteksturowanej strony jest przezroczysty.. :P

Środa, 17-go grudnia 2008 roku, 16:54:32

kaladann

maxiking

• info

Speed napisał w poście:

Dzięki za pomoc.
speed wszsytko dla Ciebie :D

Środa, 17-go grudnia 2008 roku, 19:33:12

Bibson

• info
Niestety wkurzająca jest tendencja maperów do nieteksturowania - nawet w sposób podstawowy - miejsc, których "gracz nigdy nie zobaczy" (np. druga strona płotu), co objawia się tym, że obiekt z nieoteksturowanej strony jest przezroczysty.. :P
Niestety tak się robi aby mapa nie ważyła za dużo a co za tym idzie szybciej się ładowała-wiem bo sam tak robie do MoH:AA :) Akurat mapy w TC:E są zrobione tak że bez użycia /devmap czy jakiś dziwnych trickjumpów(za pomocą kilku osób :P)nie zobaczysz tych przezroczystych brushy(ścian itd.)bo na granicach mapy(nad płotami, budynkami itd.)dają texture clip która blokuje gracza :) A ściany itd powinno się robić texturą CAULK(mowa o radiancie)a później pokrywać tylko ściany które gracz widzi texturą :)

Nie wiem czy ktoś to zrozumie ale mniejsza z tym :D Nigdy dobrze nie umiałem wyjaśniać rzeczy na forach itp. :P

Poniedziałek, 22-go grudnia 2008 roku, 00:20:32

Siemomysl

Guma Hubba Bubba

• info
Ja wiem jak to zrobić :) Nikt już nie pamięta mojego frag movie jak pobrałem wszystkich codeRedów i rozplantowałem? :D Co do lotu ptaka? Camtrace3D tylko troche musisz pokombinować z modem, bo na tce nie działa :D za to na etrpro ładnie hula ;D

A zgrywasz później w .avi (czy co tam chcesz):

1. /cl_avidemo 30 (ja zgrywałem 120) i tworzą ci się screeny z folderze /screenshots/. zajmuje to pare giga :D
2. Później VirtualDubem sklejasz do avi. i masz w avi co zajmuje to kolejne parenaście giga :D
3. I na końcu wrzucasz do jakiegoś programu, którym konwertujesz do wmv. mp4(x264) jak tam wolisz...

Jakieś pytania? Pisz

PS: NIE UŻYWAJCIE FRAPSA, NAJWIĘKSZE Guvn0!

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (08r Gru 22, 00:24) przez Siemomysl

Poniedziałek, 22-go grudnia 2008 roku, 10:53:08

Bibson

• info
Jeśli masz słabego kompa to gówno. No dobra jak masz dobrego kompa to też gówno :D A używał ktoś kiedyś gamecam'a? czy jakoś tak?

A ja i tak zawsze będę robił tak jak napisałem wyżej ;)

Poniedziałek, 22-go grudnia 2008 roku, 12:41:38

Siemomysl

Guma Hubba Bubba

• info
zgrywając komendą cl_avidemo masz tysiąckroć lepszą jakość...

Poniedziałek, 22-go grudnia 2008 roku, 15:27:18

kaladann

maxiking

• info

Siemomysl napisał w poście:

zgrywając komendą cl_avidemo masz tysiąckroć lepszą jakość...
święte słowa

siemomysl wyslalem priva.

Poniedziałek, 22-go grudnia 2008 roku, 15:37:05

Bibson

• info
/cl_avidemo 30 (ja zgrywałem 120) i tworzą ci się screeny z folderze /screenshots/. zajmuje to pare giga
Później VirtualDubem sklejasz do avi. i masz w avi co zajmuje to kolejne parenaście giga
Nie każdy ma kilka GB miejsca wolnego na dysku :D Np. ja :D ale kiedyś spróbuje tak nagrać.

Poniedziałek, 22-go grudnia 2008 roku, 17:13:42

Nissarin

Ponury Żniwiarz
  • Sponsor (VIP)

• info
Z tego co pamiętam, aczkolwiek łba sobie za to uciąć nie dam, da się włączyć demo od danego momentu gry (jakiejś tam sekundy), więc teoretycznie możesz zgrywać krótkie fragmenty (po 30sek ? więcej chyba i tak nie trzeba), łączyć w całość, itd..

PS:
W mencoderze (MPLayer, dostępny również pod windą) można od razu zrobić filmik z grupy obrazków (jpg, png...), bez konieczności wcześniejszego łączenia a później kodowania, więc aż tak dużo miejsca na dysku nie trzeba.

Poniedziałek, 22-go grudnia 2008 roku, 18:06:55

Siemomysl

Guma Hubba Bubba

• info
Odtwarzając demo z gry nie ma możliwości przesunąć do jakiegoś momentu (chociaż z tego co pamiętam był jakiś specjalny program do tego). Na etpro można było przyśpieszać i zwalniać tempo, ale TCE to jest takie badziewie, że nic się nie da...

------ Dodano: 22.12.2008, 18:11:15 ------
Bibson to zgrywaj np. na cl_avidemo 25...

na 90/125/500 jest poprostu bardziej płynne.... Chociaż na 500 to się strasznie długo czeka...

------ Dodano: 22.12.2008, 18:13:15 ------
PS: Co trzeba skopiować do etmaina/etpro żeby działała poprawnie mapa z TCE, bo mi tekstur nie widać... :<

Kiedyś to zrobiłem ale nie wiem jak, a nie chce sobie zepsuć gry... Najlepiej mieć 2xET ale gdzieś mi się zapodziała instalka... :<

Poniedziałek, 22-go grudnia 2008 roku, 18:22:02

eXtreme

TrueCombat.pl Staff

• info

Siemomysl napisał w poście:

PS: Co trzeba skopiować do etmaina/etpro żeby działała poprawnie mapa z TCE, bo mi tekstur nie widać... :<
pak1.pk3 zawiera wszystkie tekstury.

Poniedziałek, 22-go grudnia 2008 roku, 18:41:35

Siemomysl

Guma Hubba Bubba

• info
no właśnie nie... zresztą sami zobaczcie...

http://ds.boo.pl/gggggg.JPG

kiedyś mi to działało bez problemów... hmmm

------ Dodano: 22.12.2008, 18:46:13 ------
nie czyta mi plików .tga tylko same .jpg

« » : poprzednia 1 2 następna

• Forum dyskusyjne
  • Ogólnie o grze
Logo

Copyright © 2006-2011 TrueCombat.pl & eXtreme. Wszelkie prawa zastrzeżone.