TrueCombat: Elite Polska

Społeczność TrueCombat: Close Quarters Battle, TrueCombat: Elite i Q3 True Combat

DziałyDziały

• Serwis
    • Strona główna
    • Newsy
    • Użytkownicy
    • Ankiety
    • Przeglądarka serwerów
    • TrueCombat.pl
    • Ekipa
    • Reklama
    • Regulamin
    • Mapa
    • Kontakt
  • Close Quarters Battle
    • O grze
    • Uzbrojenie
    • Perki
    • Download
    • Historia
    • Media
  • TrueCombat: Elite
    • O grze
    • Instalacja
    • Tryby gry
    • Uzbrojenie
    • HUD i interfejs
    • Download
    • Mapy
    • FAQ: Pytania i problemy
    • Historia
    • Archiwum
  • Q3 True Combat
    • O grze
    • Historia
    • Media
    • Download
  • Forum dyskusyjne
    • Fora
    • Tematy
    • Wyszukiwarka
    • Statystyki

ZablokujOdblokuj

Logowanie
  • Nie mam jeszcze konta
  • Nie pamiętam mojego hasła
  • Graczy online: CQB(0) | TCE(0)
  • ↑ Do góry

Jesteś tutajJesteś tutaj

TrueCombat.pl » Forum dyskusyjne

Dzisiaj jest Sobota, 11-go lutego 2012 roku, 20:49:35

• Fora
  • Tematy
  • Widoki
    • Mój board
    • Czytane tematy
  • Obserwowane
  • Wyszukiwarka
  • Statystyki
  • Regulamin
  • Forum dyskusyjne
  • Mapy
  • nowa ? swietna mapa na shotzone

« » : poprzednia 1 2 następna

• RSS
  • ATOM
  • icon

Poniedziałek, 7-go kwietnia 2008 roku, 08:56:05

kaladann

maxiking

#6196 nowa ? swietna mapa na shotzone

• info
Jesli ktos sie juz znudzil dziesiatkami map mniej lub bardziej udanych a dawno nie odwiedzał shotzone BC (ALE TEN DRUGI SERWER) to polecam mape o ile pamietam LIBRARY (akcja terro zaczyna sie w bibliotece)

Grałem na nią pierwszy raz prawie ze..z zaparttym tchem. Jest swietna, zaskakujaca , dynamiczna, wiele mozliwosci, ma to cos w sobie. sprawia wrazenie naturalnej. dopracowana grafika,wyrównana. Ogólnie jak dla mnie 10/10 .
IMHO Uwazam ze równie dobra co nortport. POLECAM.

Poniedziałek, 7-go kwietnia 2008 roku, 14:59:25

eXtreme

TrueCombat.pl Staff

• info
Mówisz o tej? Po screenach wygląda porządnie, ale nie grałem jeszcze.

Poniedziałek, 7-go kwietnia 2008 roku, 16:57:26

kaladann

maxiking

• info
dokładnie ta...tylko ze gralem nia na BC nie wiem jaka by byla na obj. Ale screeny to nic...w nią trzeba po prostu zagrać.gdy jest duzo osób.

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (08r Kwie 7, 16:59) przez kaladann

Poniedziałek, 7-go kwietnia 2008 roku, 19:13:23

Speed

• info
grałem dzisiaj, całkiem całkiem.

Wtorek, 8-go kwietnia 2008 roku, 09:26:25

doopa

#6208 Re: nowa ? swietna mapa na shotzone

• info

> Odpowiedź na post (08r Kwie 7, 08:56) dodany przez kaladann

kaladann napisał w poście (08r Kwie 7, 08:56:05):

Grałem na nią pierwszy raz prawie ze..z zaparttym tchem. Jest swietna, zaskakujaca , dynamiczna, wiele mozliwosci, ma to cos w sobie. sprawia wrazenie naturalnej. dopracowana grafika,wyrównana. Ogólnie jak dla mnie 10/10 .
Kingu - podpalasz się strasznie. Gralismy wczoraj i co ? Fakt mapa ładna. ALE ..
Przy 20 osobach niegrywalna.
Dzieje się to samo co na każdej otwartej mapie (np. forsaken - znacznie ciekawsza jeśli chodzi o grywalność) - robią się kosmiczne lagi.
Co dziwne ta biblioteka nie jest taka znowu duża więc pewnie chodzi o nieudolne zaprogramowanie (czy jak to się tam zwie).
Podobna historia jest z tą nowa mapą z torowiskiem - lag, absurdalne tory, ławki (niewyskalowane).
Zdecydowanie wolał bym żeby entuzjaści przeszli z ilości na rzecz jakości - np Villa.

Środa, 9-go kwietnia 2008 roku, 14:35:04

kaladann

maxiking

• info
hmm doopa kwestia gustu...akurat jak gralismy to 1 raz gralem na nią specopem..fakt faktem ze po tej stronie jest mniej "przyjazna" ale IMHO nie zmienia to faktu ze uwazam ją za genialną ..po prostu lubie takie mapy...
są b.szybkie. ma bajer i kazda ze stron musi sie mocno starać by nie wpuscić na spawna - o co tu jest dośc łatwo.wdl harbecka nawet za łatwo.

"Co dziwne ta biblioteka nie jest taka znowu duża więc pewnie chodzi o nieudolne zaprogramowanie (czy jak to się tam zwie). " --yyyy nie kumam....wewnatrz/na zewnatrz nie zauwazylem rozbieznosci.
a lago to juz inna kwestia..straszna prawda..ale ostatnio na całym shotzone cos dziwnego sie dzieje pod tym kątem. (od jakiegos miesiaca mi rwie strasznie w pewnych momentach)

Tak więc reasumując, nawet jak jest te 20 osób to wciąż jest dla mnie extra grywalna, oczywiscie pisze to lamerek ktory nie wiele wie o TCE..

Tak samo torowisko..mapka tez jest całkiem miła...własnie mi bardzo odpowiada to ze schody sa zrobione inaczej i że w paru miejscach jest jakby cosik nie przemyslane ("niewyskalowane ławki"). wprowadza to dodatkowe "zaburzenia" i czasem smieszne sytuacje. Nie rozumiem "absurdalnych torów"- jak dla nie są extra. ;)

Nie mam za to pojęcia jak sie podobać może komus karbala... ;P paskudztwo...varsowie.....jak mogles cos takiego stworzyć ;P szcezgolnie te schody po stronie terro na prawo przy narozniku mapy...echhhh....i te czarne postacie ..echhh...to tam moj rekord w TK = 9 ! w 20 minut..strach sie bać...

Post zmieniany 4 razy. Ostatnio (08r Kwie 9, 14:45) przez kaladann

Środa, 9-go kwietnia 2008 roku, 17:09:40

cichy

• info
grałem...I terro i opsem. IMHO mapka jedynie poprawna - jest po prostu za mała..dojscie spawn-spawn jest króciutkie, nie ma jak rozwinąc taktycznego podejscia, da sie tylko rushowac. Sniperska miejscówka nad spawnem terro jest "przekoxana" - mozna z niej zdjac cala mapke, a miejsc na inteligentne skampienie sie jest niewiele....Wyjscie z spana opsów (glowne) - dzikie i dziwne, za duzo otwartej przestrzeni ostrzału...z innych rzeczy to mapka jest dziwnie zeskalowana, daje wrazenie takiego "upchniecia" kilku elemtow na raz..

Aha, gralem w 7-9 osob..i bylo nam ciasno..przy 20 to musi byc masakra....z tym, ze na moja ocene moze wplynac fakt, ze preferuje jednak duze, "taktyczne" mapy...

a z nowych, dobrych map to na massie sa dwie swietne: (o ile dobrze pamietam): warehouse i lost powrestation...szczegolnie ta 1 jest b. dobra...

Czwartek, 10-go kwietnia 2008 roku, 08:04:05

kaladann

maxiking

• info
hmm..widac jednak ze mapka jest przez wiekszosc krytykowana...no coz. na przyszlosc powstrzymam sie od siania achów i ochów .....

Czwartek, 10-go kwietnia 2008 roku, 13:50:51

Speed

• info
Nie ma się co załamywać, każdy lubi co innego. Jeśli o mnie chodzi to zawsze chciałem dostać na urodziny 18-letnią mulatkę ;-)

Czwartek, 10-go kwietnia 2008 roku, 14:54:19

cichy

• info

> Odpowiedź na post (08r Kwie 10, 08:04) dodany przez kaladann

kaladann napisał w poście (08r Kwie 10, 08:04:05):

hmm..widac jednak ze mapka jest przez wiekszosc krytykowana...no coz. na przyszlosc powstrzymam sie od siania achów i ochów .....
heh, a moze to my nie mamy racji? Stand up and fight. a nie sie poddajesz :)

Sobota, 12-go kwietnia 2008 roku, 07:51:00

doopa

• info

> Odpowiedź na post (08r Kwie 10, 14:54) dodany przez cichy

Dokładnie - większość jest naturalnie i z zasady głupia - spójrz ile osób gra w TCE a ile w CSS :E

O co mi chodziło z tą otwartością mapy.
Tak jak na bc przy Village - teroo probują wychodzić ze sprawna na otwarty teren: istnieje naprawdę spora ilość miejsc z których można do nich szyć.
I to nie jest problem.

Problem zaczyna się wtedy kiedy ta spora ilość miejsc z których można strzelać przekłada się na lag powodując że dostajesz 1 klatkę na sekundę mimo że teoretycznie wyświetla się 50.

Dochodzi do kuriozalnych rzeczy tzn. zauważam że gdzieś tam sie poruszając dostaje laga dokładnie w momencie gdy gościu wali z jakiegoś takiego bardzo otwartego miejsca i z którego można bardzo szeroko razić wroga.

Do czego zmierzam - wydaje mi się, że TCE ma pewna ograniczoną przepustowość interakcji między graczami na danym terenie. I dlatego laguje przy otwartych mapach.

Ciekawe czy na takiej by lagowało:
http://www.truecombatelite.net/forum/viewt(...)p?p=84656#84656

btw. wie ktoś czemu nie można sie za cholerę zarejestrować na tce.net ?
Wszyscy psioczą że mała społeczność a nie można się wbić na oficjalne forum oO (nawet z gmaila)

Sobota, 12-go kwietnia 2008 roku, 08:07:22

eXtreme

TrueCombat.pl Staff

• info

> Odpowiedź na post (08r Kwie 12, 07:51) dodany przez doopa

doopa napisał w poście (08r Kwie 12, 07:51:00):

Wszyscy psioczą że mała społeczność a nie można się wbić na oficjalne forum oO (nawet z gmaila)
Afair konto musi być aktywowane przez admina (czyt. Dianę) :P

Sobota, 12-go kwietnia 2008 roku, 08:08:39

eliot

Missy Elliott

• info

doopa napisał w poście:

Zagadaj z Extreme on ma super dojścia umożliwiające rejestracje na tce.net

Lagowanie przy dużej ilości graczy w jednym miejscu to chyba sprawa ogólnie silnika. Nawet na dobrym sprzęcie na spawnie (np specspawn na snow czy standtrant) ilosc klatek drastycznie spada. A już zupełnie nie zrozumiałe dla mnie jest, że przy 8800gt na głównej bramie na railu wyciagam 50-60 fpsów. To chyba powinno byc nowe
miejsce do benchmarków kart graficznych :)

A co do customowych mapek - zadna nie dorównuje jakościa wykończenia (może oprócz villi) i grywalnością standartowym i to póki co się nie zmienia. Chciałbym, żeby ktoś zrobił goldmansystem czy jak to się nazwyało na obecna wersję.

Edit: Mialo byc 50-60. Sorki za pomylkę.

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (08r Kwie 12, 11:56) przez eliot

Sobota, 12-go kwietnia 2008 roku, 09:35:06

kaladann

maxiking

• info
cokolwiek powiecie mi ta mapa i tak sie zaje..podoba...Znam jej wady o ktorych piszecie i mi to w ogóle nie przeszkadza. Jak wiadomo jedna z jej wad jest mozliwosc zbyt szybkiego dostania sie na spawna i dla mnie okey..wlasnie lubie tam grac specopsem dlatego ze sa z początku w beznadziejnej sytuacji z wychodzeniem z spawna. To w pewnej mierze wyzwanie, zeby tak zrobic zeby udało się wyjsc gdy 6 terro obok kampi...moze innych to nie cieszy , mnie tak. Mnie to się własnie podoba. Zalezy od natury gracza.
Ja ptrafie 10 razy pod rząd wychodzic na pewna kulke od kampera ze spawnu by go w koncu dopasc niz łatwiej naobkoło i go zdjąć od tyłu.

Czasem cieszy mnie to że w ogóle gram, a nie to czy przez laga trace fraga, a ze spawn jest nierówno zrobiony a że źle zeskalowany schodek albo nie da się rozwinąc taktyki.Mapa ma bajer i co najwyzej potrzebuje paru drobnych poprawek by stac sie rownorzędną dla tych najlepszych..IMHO.

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (08r Kwie 12, 09:38) przez kaladann

Sobota, 12-go kwietnia 2008 roku, 09:37:00

csMKJP

Gramy fair play

• info
Może zamiast customowych mapek jakiś ambitny człowiek zrobił by nowy tryb rozgrywki : VIP ....

Za nie długo COD 4 będzie można poczuć klimat TCE bo klan Venom robi mapkę railhaouse.

Sobota, 12-go kwietnia 2008 roku, 10:05:26

doopa

• info

eliot napisał w poście (08r Kwie 12, 08:08:39):

Lagowanie przy dużej ilości graczy w jednym miejscu to chyba sprawa ogólnie silnika. Nawet na dobrym sprzęcie na spawnie (np specspawn na snow czy standtrant) ilosc klatek drastycznie spada. A już zupełnie nie zrozumiałe dla mnie jest, że przy 8800gt na głównej bramie na railu wyciagam 5-60 fpsów. To chyba powinno byc nowe
miejsce do benchmarków kart graficznych :)
Lagi a fps dropy to dwie różne rzeczy IMO.
Na spawnie spec ops Snow jest połowa fps ale tylko przed 1 wyjściem z - później chodzi normalnie (u mnie).
Natomiast na spawnie speców w standardzie wygląda to jak by silnik nie był w stanie wyświetlić takiej ilości detali tylu postaci w tamtym konkretnym miejscu.
A jaki procek ?
Bo u mnie zdaje się być lepiej - może gdzieniegdzie w okolice 40 Village (najwyższy dach +snajperka), Rail (ta brama ale na pewno nie do 5-ciu).
Miałem możliwość potestowania 66gt i do mojego 76gt nie ma żadnej różnicy.
Nie ma też żadnej różnicy jeżeli zaaplikuje swojej grafice 4*AA i 16 AF co skrzętnie wykorzystuję ;D

eliot napisał w poście (08r Kwie 12, 08:08:39):

A co do customowych mapek - zadna nie dorównuje jakościa wykończenia (może oprócz villi) i grywalnością standartowym i to póki co się nie zmienia.
100% agreed.

Piątek, 18-go kwietnia 2008 roku, 06:17:11

Speed

• info
Wczoraj grałem terro na Library i chcę wam powiedzieć, że w przypadku gdy speckopsi za dużo nie kampią to mapa jest super do biegania z nożem :-).

Piątek, 18-go kwietnia 2008 roku, 10:01:47

kaladann

maxiking

• info
oj tak speed..poczułem wczoraj nie raz...ostrze twojego nożyka ;)))) jestes w tym the best ;)

Piątek, 18-go kwietnia 2008 roku, 12:27:55

Speed

• info
Dziękuję bardzo :-), miło czytać.

Wtorek, 22-go kwietnia 2008 roku, 21:30:22

PatoGen

• info
Gralem na tej mapie obj na jednym z serwerow klanu SeF. Mi bardzo sie podoba, lepsza od niejednej oficjalnej mapy

« » : poprzednia 1 2 następna

• Forum dyskusyjne
  • Mapy
Logo

Copyright © 2006-2011 TrueCombat.pl & eXtreme. Wszelkie prawa zastrzeżone.