TrueCombat: Elite Polska

Społeczność TrueCombat: Close Quarters Battle, TrueCombat: Elite i Q3 True Combat

DziałyDziały

• Serwis
    • Strona główna
    • Newsy
    • Użytkownicy
    • Ankiety
    • Przeglądarka serwerów
    • TrueCombat.pl
    • Ekipa
    • Reklama
    • Regulamin
    • Mapa
    • Kontakt
  • Close Quarters Battle
    • O grze
    • Uzbrojenie
    • Perki
    • Download
    • Historia
    • Media
  • TrueCombat: Elite
    • O grze
    • Instalacja
    • Tryby gry
    • Uzbrojenie
    • HUD i interfejs
    • Download
    • Mapy
    • FAQ: Pytania i problemy
    • Historia
    • Archiwum
  • Q3 True Combat
    • O grze
    • Historia
    • Media
    • Download
  • Forum dyskusyjne
    • Fora
    • Tematy
    • Wyszukiwarka
    • Statystyki

ZablokujOdblokuj

Logowanie
  • Nie mam jeszcze konta
  • Nie pamiętam mojego hasła
  • ↑ Do góry

Jesteś tutajJesteś tutaj

TrueCombat.pl » Forum dyskusyjne

Dzisiaj jest Piątek, 31-go marca 2023 roku, 12:45:28

• Fora
  • Tematy
  • Widoki
    • Mój board
    • Czytane tematy
  • Obserwowane
  • Wyszukiwarka
  • Statystyki
  • Regulamin

News

Sparing dla wszystkich chętnych

eXtreme | Wtorek, 11-go lipca 2017 roku, 15:00

• Forum dyskusyjne
  • Serwis TrueCombat.pl
  • Komentarze
  • Sparing dla wszystkich chętnych

« » : poprzednia 1 2 następna

• RSS
  • ATOM
  • icon

Wtorek, 11-go lipca 2017 roku, 17:26:45

Van

• info
Wstępnie chętnie. Mówimy o TCE, prawda?

Przydałoby się mieć jakiś wspólny punkt kontaktu, IRC na przykład stoi pusty :)

------ Dodano: 11.07.2017, 17:38:33 ------

Van napisał w poście:

Przydałoby się mieć jakiś wspólny punkt kontaktu, IRC na przykład stoi pusty :)
Discord byłby super, jest podobny do IRCa, ma chat + voip i można go odpalić nawet w przeglądarce bez instalacji. Można by założyć własny pokój truecombat.pl :)

Środa, 12-go lipca 2017 roku, 06:31:06

eXtreme

TrueCombat.pl Staff

• info
Postawiłem discorda: https://discord.gg/KXTUGv6

Piątek, 14-go lipca 2017 roku, 15:51:11

CiekMa

• info
Rozmawialem z ultramanem i moze uda sie postawic MASSe i na niej pograc

Piątek, 14-go lipca 2017 roku, 19:43:44

kaladann

maxiking

• info

CiekMa napisał w poście:

Rozmawialem z ultramanem i moze uda sie postawic MASSe i na niej pograc
MOŻE SIĘ UDA POSTAWIĆ - a termin i w ogóle już wyznaczony. No ja czegoś nie rozumiem - to przypomina załatwianie sprawy od d. strony. Chciałbym zwrócić uwagę że jeśli coś takiego nie wypali po raz kolejny to taki niewypał tylko zniechęci do podobnych inicjatyw w przyszłości - więc lepiej to robić z głową.

Napisałem na tym śmieszku discordzie - najpierw ustalcie serwer ktory bedzie działać z całą pewnością a admin czy kto tam nie powie w ostatniej chwili ze zachorował , albo dziś się musi nawkuwać na koło lub wczoraj popił i dziś nie może. Ten serwer trzeba przetestować - jakie pingi/lagi czy nie potrzeba dodatkowych paczek dla wchodzących itd itp jakies dupy z auto wywalaniem itd.

Druga sprawa czy to jest na jakiś jeden mecz czy raczej chodzi o to aby taki serwer działał np raz w tygodniu od godz. do godz. x - wdł mnie to ma największy sens - a nie umawianie się na jedno spotkanie i jak zawsze "ja nie mogę" "ja mam akurat coś tam" "ja może przyjdę ale nie wiem" a ja moze ...h. wie co.

Jak to będziecie mieć serwer/adminów - dopiero wtedy dajecie ogłoszenie i trąbicie naokoło. Najlepiej z
polskimi maniakami tce - rozesłać po mailach zapytania/zaproszenia. Tutaj extreme musiałbyś taką listę userów przygotować.

I druga rzecz do extreme - skoro założony discord - to trzeba by walnąć na tapetę na głownej że coś takiego jest i powstało - najlepiej na sideboardzie ostatnie kilka wpisów - choć wątpie aby taki "plugin" dało radę dołożyć.

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (17r Lip 14, 19:46) przez kaladann

Poniedziałek, 17-go lipca 2017 roku, 12:14:28

eXtreme

TrueCombat.pl Staff

• info
> niech ktoś
Tak jak pisałem, ja tu się odcinam od bycia organizatorem tego bo sam nie wiem czy dam radę w tym terminie (zaczynając też od tego, że jak jakiś czas temu próbowałem TC:E zainstalować na pececie i poległem). Ale służę platformą i serwisem, i "miejscem na reklamę" wydarzenia. ;)

> rozesłać po mailach zapytania/zaproszenia.
Nie sądzę by mailing to była dobra opcja, tzn.. można ale pytanie czy te osoby będą chciały go dostać. :) Ja sam "spamu" nie lubię. Może też trochę z tego powodu, że mailing byłby ode mnie (od Truecombat.pl), a jak pisałem wyżej, nie odpowiadam za to czy to wydarzenie dojdzie do skutku, czy nie i nie mam ochoty zbierać za to batów. A nikomu bazy maili raczej nie udostępnię. :P Można porozsyłać PW. ;)

Poniedziałek, 17-go lipca 2017 roku, 16:01:03

Speed

• info
Witam,

Ja tam się nie obrażę. jak będzie wiadomo kiedy to maila poproszę :-)

Poniedziałek, 17-go lipca 2017 roku, 16:18:22

eXtreme

TrueCombat.pl Staff

• info
Mam w bazie daty ostatnich logowań więc mógłbym też trochę po tym polecieć. :P

Poniedziałek, 17-go lipca 2017 roku, 17:13:47

CiekMa

• info
Miałem ten sam pomysł z datami logowania ale napisałeś o tych batach :>

------ Dodano: 17.07.2017, 18:34:48 ------
teraz zauważyłem, że wchodząc w serwis => użytkownicy są wszystkie maile wyswietlone ( chyba ze ktos ma ukryty)

Poniedziałek, 17-go lipca 2017 roku, 21:04:49

kaladann

maxiking

• info

eXtreme napisał w poście:

można ale pytanie czy te osoby będą chciały go dostać. :) Ja sam "spamu" nie lubię.
No bez kitu - sytuacja jest dość wyjątkowa. NIe sądzę aby ktoś się obraził z powodu tego że po x latach zostanie poinformowany o potencjalnym wydarzeniu na miarę objawień ufo - czyli próbie organizacji serwera z jego (niegdyś) chyba ulubioną grą. Ostatecznie można dopisać stopkę że jeśli ktoś nie życzy sobie więcej takich powiadomień raz na 1 wiek może odpisać ze sobie nie życzy. Mailing dlatego ponieważ strzelam z 90% osób nie zagląda już tutaj, a tym samym na priva - uznając że portal jest martwy (no bo jest). A tak..to jakaś aktywacja userów - najwyżej wyjdzie jakiś true-ciamajdan-elite. Powiedzmy że hitem będzie jak z 20 osób tutaj się umówi na rozgrywkę. BAnkowo połowie nie bedzie pasował termin, nastepnej połowie rozgrywka bo albo lag u niego albo h. wie co..i po pół godzinie skończą się bawić. Reszta zobaczy że jest tak mało to też wyjdą..itd... i zostanie uruchomienie botów.

Poza tym gdybyś likwidował portal i domenę - to chyba mam nadzieję nie miałbyś takich wahań co do "spamu".

ps2. no chyba że jest powiadamianie mailem o privie - nie pamietam..ostatni pw dostawałem chyba jak jeszcze ak47 istniało. Jeśli nie...to mozesz taką funkcjonalność wprowadzić... i na początek...uruchomić ją jako domyślną.... a na pw wszystkim powysyłać infa o spotkaniu.

Post zmieniany 5 razy. Ostatnio (17r Lip 17, 21:22) przez kaladann

Poniedziałek, 17-go lipca 2017 roku, 21:09:20

CiekMa

• info
To extreme posprawdzaj tych co ostatnio sie logowali i jakos sie dogadamy z wysylaniem maili

Wtorek, 18-go lipca 2017 roku, 10:02:28

eXtreme

TrueCombat.pl Staff

• info
Wiecie, wysyłać mailingi, które nie zostaną oflagowane jako spam, to też jest sztuka ;) Popatrzę wieczorem może na to.

Wtorek, 18-go lipca 2017 roku, 23:02:39

Nissarin

Ponury Żniwiarz
  • Sponsor (VIP)

• info
Tak na marginesie, ktoś próbował odpalić tce/cqb na etlegacy (link) ?

PS:
Może po prostu trzeba napisać TCE od nowa.. problemem są naprawdę tylko modele/mapy.

Wtorek, 18-go lipca 2017 roku, 23:10:59

CiekMa

• info
Do Dimstara napisz

------ Dodano: 18.07.2017, 23:35:51 ------
btw,
Dimstar: still working on an engine
but if it will be new tce, who knows

Środa, 19-go lipca 2017 roku, 15:31:46

wojtak

• info
Panowie, ja też chętnie z Wami zagram, tylko godzina trochę wczesna. Może chociaż o 20? Bo dzieciakom trzeba kolacje zrobić, wykąpać, uścip itp :)

Środa, 19-go lipca 2017 roku, 20:09:12

kaladann

maxiking

• info

Nissarin napisał w poście:

Może po prostu trzeba napisać TCE od nowa.. problemem są naprawdę tylko modele/mapy.
Czy w ogóle ktoś, kiedykolwiek się spytał coro-dupie czy po prostu nie odsprzeda tego cholernego kodu? Acha...zgubił dyski lub mu się przepaliły..chyba z dwa razy, no ale może gdy zobaczy wizję $$$ to się odpalą i nagle odnajdą się sourcesy?

Czy na kickstarterze nie można zarzucić takiego projektu? Nikt za darmo nie napisze tego. Na kickarsterze może to odnieść sukces jeśli się dobrze napisze o co w tym chodzi, ładnie połączy kilka filmików zgranych przez rózne osoby itd, a kwota nie poszybuje do stratosfery.... to mogłoby się udać - zabrać kasę i zacząć to robić - "nowe" takie samo TCE.

Post zmieniany 6 razy. Ostatnio (17r Lip 19, 20:26) przez kaladann

Środa, 19-go lipca 2017 roku, 21:15:23

eXtreme

TrueCombat.pl Staff

• info
kto by tam teraz mordował się na jakichś starych silnikach jak za free można pokodzić na UE4 albo Lumberyard (cryengine) :P

Środa, 19-go lipca 2017 roku, 21:50:41

kaladann

maxiking

• info

kto by tam teraz mordował się na jakichś starych silnikach
A dlaczego niektorzy przywracają do życia takie projekty jak jakieś gry spod atari czy commodore lub przepisują duke nuke3d i nne oldskuly ? Dlaczego? bo mają doskonały klimat. Jeśli ktos zachwyca się wodotryskami z craya i chce to przenieść na tce to lepiej moim zdaniem niech sobie w ogóle odpuści i się za to nie zabiera. Nigdy nie zapomnę drętwych ryji terro z tce i to jak padają na glebę..i tak ma zostać.
W tce wystarczy poprawić kilka rzeczy graficznie na tym silniku, dodać nowe elementy, odbugować, moze kilka dodatkowych broni, trochę wziać z 0.48 itp. to wszystko co tu potrzeba.

Post zmieniany 3 razy. Ostatnio (17r Lip 19, 21:56) przez kaladann

Środa, 19-go lipca 2017 roku, 22:26:12

Nissarin

Ponury Żniwiarz
  • Sponsor (VIP)

• info

kto by tam teraz mordował się na jakichś starych silnikach jak za free można pokodzić na UE4 albo Lumberyard (cryengine) :P
Wszystko fajnie ale wtedy trzeba zaczynać od zera praktycznie - zero modeli, animacji, map i mechanikę gry trzeba odtworzyć "na czuja".
W przypadku TCE/CQB nie ma podobno kodu.. ale są binarki i assety. Silnik gry jest stosunkowo prosty, robiony pewnie na równie banalnych przykładach/przerobiony z oryginalnego ET, wystarczy wrzucić binarkę do IDA/disassemblera i "fizykę" można stosunkowo prosto odtworzyć. Trochę inna bajka z częścią graficzną bo podobno jakieś dziwa (oświetlenie, itd.) dodano ale z biedą da się to łyknąć.
Następny etap to ewolucja silnika - zaczynamy od ET(legacy) -> kończymy np. na Daemon (pewnie będzie trzeba sporo rzeczy dostosować ale niczego nie trzeba robić od nowa). A dalej.. jeśli znajdzie się ktoś to zrobi nowe modele..
Inna bajka, że imho gra FPS nie musi wyglądać pięknie, ludzie grający w Q3 czy nawet ET(Pro) jadą z jakością grafiki do minimum żeby im nie "przeszkadzała".

Czwartek, 20-go lipca 2017 roku, 11:14:51

eXtreme

TrueCombat.pl Staff

• info
Napisałem to tak z przymróżeniem oka no ale dobra dobra bo offtopa robimy :P tu chodzi towarzyską rozgrywkę ;)

Sobota, 22-go lipca 2017 roku, 09:48:42

eliot

Missy Elliott

• info
Da się to odpalić na Win10?

« » : poprzednia 1 2 następna

• Forum dyskusyjne
  • Serwis TrueCombat.pl
  • Komentarze
Logo

Copyright © 2006-2017 TrueCombat.pl & eXtreme. Wszelkie prawa zastrzeżone.