TrueCombat: Elite Polska

Społeczność TrueCombat: Close Quarters Battle, TrueCombat: Elite i Q3 True Combat

DziałyDziały

• Serwis
    • Strona główna
    • Newsy
    • Użytkownicy
    • Ankiety
    • Przeglądarka serwerów
    • TrueCombat.pl
    • Ekipa
    • Reklama
    • Regulamin
    • Mapa
    • Kontakt
  • Close Quarters Battle
    • O grze
    • Uzbrojenie
    • Perki
    • Download
    • Historia
    • Media
  • TrueCombat: Elite
    • O grze
    • Instalacja
    • Tryby gry
    • Uzbrojenie
    • HUD i interfejs
    • Download
    • Mapy
    • FAQ: Pytania i problemy
    • Historia
    • Archiwum
  • Q3 True Combat
    • O grze
    • Historia
    • Media
    • Download
  • Forum dyskusyjne
    • Fora
    • Tematy
    • Wyszukiwarka
    • Statystyki

ZablokujOdblokuj

Logowanie
  • Nie mam jeszcze konta
  • Nie pamiętam mojego hasła
  • ↑ Do góry

Jesteś tutajJesteś tutaj

TrueCombat.pl » Forum dyskusyjne

Dzisiaj jest Czwartek, 30-go marca 2023 roku, 22:06:17

• Fora
  • Tematy
  • Widoki
    • Mój board
    • Czytane tematy
  • Obserwowane
  • Wyszukiwarka
  • Statystyki
  • Regulamin
  • Forum dyskusyjne
  • Offtopic
  • Jazda dowolna
  • bfbc2

• RSS
  • ATOM
  • icon

Wtorek, 25-go marca 2014 roku, 20:43:59

Jac075

#12645 bfbc2

• info
Gra ktos w beefa bc2?
Kupilem dzisiaj, zainstalowalem i wlasnie ustawiam wszystkie potrzebne rzeczy. Pogralem chwile singla i gra wyglada zajebiscie. Troche wkurza brak leanow i freeaima ale system celowania jest ogolnie ciekawie wykonany.

Macie jakies porady? Opinie? Znane bugi? Piszcie co i jak bo jestem totalnie swiezy hehe.

Wtorek, 25-go marca 2014 roku, 21:01:34

kaladann

maxiking

• info
kinguś jeszcze gra

Teraz z nudów jadę drugą 50tke..nick "SZYBKI MIS"

No tak..po przejsciu z TCE brak leżenia, brak wychyleń itd jest nadzwyczaj dziwny..o mały włos nie rzuciłem teg okiedyś w kąt..ale z biegiem czasu takie np. kucanie zupełnie przestaje przeszkadzać.

I gra jest owszem WYJEBISTA w multi..(choć wyjątkowo singiel tez jest ok - nawet polska wersja z pazurą jest b. udana)

Post zmieniany 3 razy. Ostatnio (14r Marz 25, 21:06) przez kaladann

Niedziela, 30-go marca 2014 roku, 19:28:37

eXtreme

TrueCombat.pl Staff

• info
Kiedyś grałem dużo, do czasu wyjścia BF3.

Poniedziałek, 31-go marca 2014 roku, 21:18:36

Jac075

• info
Bfbc2 ma sens tylko w trybie hardkor i bez grania druzynowo gra nie ma wiekszego sensu. WKurzaja mnie te wszystkie noobowskie bazooki i inne lamerskie pierdoly ale ogolnie oceniam wysoko. Nic nie zastapi TCE ale bfbc2 to zupelnie inny wymiar wojny. Kupilem ostatnio end battle [dodatek do bf3] ale zapomnialem ze gra wymaga podstawki wiec niebawem trzeba bedzie kupic.
Skoro juz mowa o bf to nie polecam nikomu MOHA 2010. Jest to zerzniety bfbc2, graloby sie fajnie gdyby nie pelno haxiorow i to ze do zludzenia przypomina bad company 2 (dice robilo MP wiec nic dziwnego ze pozmienialo 8% kodu gry i sprzedali moda pod nowym tytulem).

Na jakiej maszynie Ci chodzi bf3 Extreme?

Wtorek, 1-go kwietnia 2014 roku, 14:14:05

kaladann

maxiking

• info
u mnie bf3 chodzi naprawdę płynnie nawet w najbardziej stresowych miejscach i sytuacjach (na full HD, wyłaczony AA reszta na średnie) z GT275 na pokładzie ( 6x phenom , 8gb ram) czyli na zabytkowym sprzęcie - jest zaskakująco dobrze. Powiedziałbym że na średnich ustawieniach taka samą ma wydajność co BC2.
Jesli z bc2 nie masz problemów to i na BF3 też nie powinieneś mieć. Oprócz tego że gra jet beznadziejna vs BC2 - jak dla mnie kilometr mułu i dno.

Poza tym mam także wszystie dodatki i nikt prawie na nich nie gra na HC -byłem totalnie rozczarowany, a raczej głownie w tych trybach tylko gram .

Post zmieniany 3 razy. Ostatnio (14r Kwie 1, 14:23) przez kaladann

Czwartek, 3-go kwietnia 2014 roku, 18:03:23

Jac075

• info
No wlasnie chodzi o ten pieprzony tryb hardcore. Jemu do tce jest najblizej. Bez kitu ale widzac celownik w grze totalnie odechciewa mi sie grac. W kazdym fpsie powinna to byc opcja do wlaczenia / wylaczenia, zreszta po co komu celownik jesli praktycznie wszystkie fpsy posiadaja juz funkcje sight aiming. Te wszystkie miny, rakiety i inne sprzety tez mnie draznia. Zolnierz powinien miec karabin, pukawke, granat i kose :D Tak jak w tce.

Bardzo interesujaco wyglada wychylanie w bf4. Trzeba bedzie kupic calkiem nowy komp i zaczac zabawe. Szkoda ze te pipy z DICE nie dali spolecznosci frajdy jakim jest modowanie. Na ich silniku, coroner moglby zdzialac cuda. Serio. Sam silnik graficzny w bfbc2 + freeiam i inne charakterystyczne opcje z CQB/ TCE i bylby fps idealny. Nic wiecej nie trzeba.

Czwartek, 3-go kwietnia 2014 roku, 18:19:11

eXtreme

TrueCombat.pl Staff

• info
To wychylanie w bf4 jest takie trochę.. no jest sobie ale nie można 100% na nim polegać bo nie masz kontroli nad tym czy się wychylisz czy nie, wszystko zależy od tego czy jesteś blisko przeszkody i w odpowiednią stronę jesteś obrócony, czasami nie chcesz się wychylić tylko wykonać ruch a jednak się wychylasz i odwrotnie.

Poniedziałek, 11-go sierpnia 2014 roku, 12:31:24

Jac075

• info
Pograłem w czwórke pare ładnych godzin. Czy tylko ja mam wrażenie że całość tam wygląda zbyt cukierkowo w sensie tekstur i całości wyglądu gry?
Z tym wychylaniem to jakaś lipa totalna. Tak jak pisze Ex. Nie wiem jak wam ale mi najbardziej ze stajni DICE podoba się BC2. Ni chuja nowsze wydania nie mają podjazdu do tej czesci. Od 3 dni gram codziennie W HC i juz jestem Porucznikiem hehe. Vietnam tez spoko chociaz [WTF] rozwala mnie COD-owy aiming w ak 47 i innych gnatach. http://img.wonderhowto.com/img/54/74/63475(...)am.1280x600.jpg
Jakby to powiedział sierżant Hartman. WHAT THE FUCK IS THAT!?

Wtorek, 12-go sierpnia 2014 roku, 21:23:57

eXtreme

TrueCombat.pl Staff

• info

> Odpowiedź na post (14r Sier 11, 12:31) dodany przez Jac075

W BC2 kijowy to jest aiming w niektórych pukawkach, jak strzelby - zamiast iron sights po prostu przybliża się ekran i nadal jest celownik, nawet na HC. :E I nie ma leżenia.

Ja sobie teraz od czasu do czasu pocinam w tego BF4 i nie jest źle, trochę mam wrażenie, że ludzie wieszają psy TERAZ na tej grze dla zasady, bo wszyscy hejtują. Tragedia była po premierze, teraz większość bugów jest zafiksowana, cały czas wszystko rozwijają, jest Community Test Envrionment dla premiumowców itd. Mi teraz fajnie się gra i nadrabiam straty do wszystkich bo nadal mam mnóstwo rzeczy poblokowane (głównie w pojazdach) i przegrywam pojedynki, ale powoli powoli do przodu ;)

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (14r Sier 12, 21:24) przez eXtreme

Piątek, 29-go sierpnia 2014 roku, 21:47:30

kaladann

maxiking

• info

Jac075 napisał w poście:

Nie wiem jak wam ale mi najbardziej ze stajni DICE podoba się BC2. Ni chuja nowsze wydania nie mają podjazdu do tej czesci.
dokładnie. Podaj łapę, nie często się spotyka ludzi którzy to rozumieją tzn czują bluesa.
Najgorsze jest to że nie chcą zrobić BC3 bo..cytuje z pamieci "chcielibyśmy zrobić bc3 ale tak naprawdę nikt nie wie z zespołu co się ludziom tak spodobało w BC2 (...) dlatego nie zrobimy BC3 bo nie wiemy jak go zrobić"

Rece opadają i teraz produkuja dla dzieciaczków takie shity neonowe jak BF3 (BF4 nie wiem..nie grałem, ale wyglada równie głupio pod kątem rozgrywki co BF3 a nawet jeszcze gorzej)

Niestety ale przyszłośc gier należy do dzieciaczków z konsolą w ręku bo to ich jest najwiecej i najwiecej wołają o "tato kup mi nastepną grę" najlepiej w promocji z paczką popcornu . Dlatego nie warto im wkładać wysiłku i kasy w niszowe ambitne/ambitniejsze produkcje ktore zainteresują mały odseteek. To zresztą widać nie tylko po FPSach ale ogólnie po tej branży..Wiecej..tendencja sięga nawet nie tylko gier..ale takze np. w kinomatografii..po prostu skrecynienie, i uwiąd umysłowy zatacza w naszej cywilizacji coraz szersze kręgi.

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (14r Sier 29, 21:52) przez kaladann

Sobota, 30-go sierpnia 2014 roku, 05:49:00

Jac075

• info
Potrzebowalem miejsca na dysku na sprawdzenie paru rzeczu i teraz z czysta przyjemnoscia ponownie zainstaluje kompanie karną. Co do innych gier fps. Sciagnalem cryengine 3 i unity 3d. Trzeba sie pobawic samemu w jakies tworzenie. Na razie jestem kompetnie zielony ale mysle ze oba programy nie są az tak skomplikowane jak pisanie siliników od poczatku. Na YT jest w chuj filmików tzw game uptades z unity3d. Ten silnik moze byc przyszloscia niezaleznych produkcji. Rzuccie okiem co mozna wydłubać na unity.

https://www.youtube.com/watch?v=mPoTW41p41k
NO HEROES
Wiele rzeczy tutaj ssie ale jeszcze wiecej prognozuje zaawansowane mozliwosci takie jak opadanie kul penetracja warstw realistyczne poruszanie. Do tych wszystkich rzeczy jest mnóstwo tutoriali i wiele gotowych dodatków takie jak modele, ustawienia, mapki, skrypty. Da się tam zrobić dobrą strzelanke z dużym naciskiem na realizm. Wiekszosć tych gosci co tworzy tam swoje wlasne gry fps szuka wlasnie sposoby na wsadzenie wszystkiego czego nie mają terazniejsze komercyjne produkty. Jako ciekawostka dodam że 70% unity ktore obejrzalem, uzywały lub uzywaja do chwili obecnej modeli broni z bf3 i bf4. To akurat mnie nie dziwi bo DICE robi serio zajebiste modele i animacje.

Edit :

Sciagam bf2 zeby przetestować project reality. Ten mod mozna jeszcze bardziej modować edytować animacje, 'Kodować" broń czyli recoil, rozrzut, podrzut, odrzut, coś co misie lubia w chuuuuuuuj #BGC
Ten filmik mnie zachęcił do sciągnięcia. http://www.youtube.com/watch?v=UxubFxtP0oI
Graficznie to pomieszanie wczesnego medala z pozniejszymi codami ale nie o grafike chodzi a o realizm i rozgrywke. Wkurza brak leanów ale to chba jedyna negatywna cecha. Jak ktoś grał niech opisze wrażenia a kto będzie grał niech się zadeklaruje :)

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (14r Sier 30, 07:13) przez Jac075

Środa, 17-go września 2014 roku, 19:57:17

csMKJP

Gramy fair play

• info
Grałem w serie BF(2-4) oraz w BC2, najlepiej grało mi się w BC2. Podobały mi mapy oraz klimat gry. Najbardziej we wszystkich tych giereczkach denerwowali mnie gracze "niby" snajperzy, oraz statystycy. 80% graczy na serwerach nic nie robili oprócz pilnowania swojej dupy. Czołgi nie robiły na mnie takiego wrażenia jak w grze RO. Na widok takiego pojazdu spier*** się w drugą stronę.

Obecnie według mnie najlepsza gierka jest Insurgency. (Najlepsza podstawka na wskrzeszenie TCE)

Czwartek, 18-go września 2014 roku, 11:59:53

kaladann

maxiking

• info

csMKJP napisał w poście:

Obecnie według mnie najlepsza gierka jest Insurgency. (Najlepsza podstawka na wskrzeszenie TCE)
o ile pamietam pisałeś że płatne? grywasz w to w ogóle? czy nie jest tak że jest i tam jak w tce 5 osób na krzyż?

Czwartek, 25-go września 2014 roku, 09:19:34

smyq

• info
poczytałem trochę o tym insu, wygląda ciekawie. tyle że pintnaście łojro pff. jest modowalny pono przyjaźnie, ustawienia custom na serwerach, stałe prace przy gierce. SteamWorkshop, jakieś większe community ...
wprowadzić w moda do tego feeaima, wychylanie zza winkla, i inne pierdołi. nazwać Tactical Comnicus: Elemental ;p i będzie jak znalazł TC:E dla ex sajta :D.
posprawdzam jak zapakuje drugi dysk do puszki.

jest też insu MIC, wymaga source (hl2=1,79łoj dziś).

zdrowia.

Środa, 13-go kwietnia 2016 roku, 08:36:47

Jac075

• info
https://www.youtube.com/watch?v=4BKUTN3Niv8

Moje pierwsze video z gry ever :D
Jakosc do dupy chociaz na 1080/60 da się nawet oglądać. NIe znam sie na kodekach za to bardziej znam się na strzelaniu z AT4 więc postanowiłem cos nagrać i wrzucić na yt.

Post zmieniany 1 raz. Ostatnio (16r Kwie 13, 08:37) przez Jac075

• Forum dyskusyjne
  • Offtopic
  • Jazda dowolna
Logo

Copyright © 2006-2017 TrueCombat.pl & eXtreme. Wszelkie prawa zastrzeżone.